"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güneydeki üç ile daha savunma sistemi kuruluyor

07 Ekim 2015, Çarşamba 11:46
Rusya tehdidi üzerine Suriye sınırında önlemler artırıldı. Türkiye, 3 bölgeye daha hava savunma sistemi kuracak.

NATO'nun Patriot sistemini geri çekmesi sonrası Suriye'den gelecek muhtemel tehdidi, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adana'da konuşlu hava savunma sistemleriyle önlemeyi tasarlayan Türkiye, 3 bölgeye daha hava savunma sistemi kuracak.

Çankaya'daki zirvede alındığı öğrenilen karara göre yeni hava savunma sistemleri Hatay, Mardin ve Kilis'te kurulacak. Böylelikle güneyde bu amaçla kurulu sistem sayısı 6'ya çıkacak.

Şanlıurfa Kaşmertepe'deki 226 No'lu Taşınabilir Hava Radar Üssü, Şanlıurfa Arat Dağı'nda konuşlu 21'inci HAWK Batarya Üssü ile Gaziantep Almalıtepe'deki 13'üncü HAWK hava savunma filoları uzunca bir süredir Suriye hava sınırında alarm reaksiyon nöbetinde bulunuyor. Ayrıca Suriye sınırında hava savunma kapsamında havadan devriye görevleri icra etmek üzere Ankara'dan İncirlik'e intikal eden 14'inci Filo Komutanlığı ve 141'inci Hat Bakım Komutanlığı görev yapıyor.

Hudutta 7/24 teyakkuz

Rusya'nın Suriye sınırındaki tacizlerinin sürmesi üzerine TSK, hudut bölgesinde devriye görevi yapan savaş uçağı sayısını artırdı. İlk tacizi yaşandığı 3 Ekim'den buyana Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8 uçakla 24 saat esasına dayalı olarak Suriye hava sınırında devriye görevi yürütüyor.

(Yeni Şafak)

Etiketler: güney, savunma sistemi
Okunma Sayısı: 1975
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı