"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güneydoğu’da devlet yok

23 Kasım 2014, Pazar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güneydoğu’ya gidin, devlet mi var orada. Devlet yok. Açılımın ne olduğunu bilmiyoruz ki destekleyelim. Ben de bunu kabul etmiyorum” dedi.

Partisinin Erzurum Bölge Toplantısı’na katılmak üzere şehre gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güneydoğu’ya gidin, devlet mi var orada. Devlet yok. Açılımın ne olduğunu bilmiyoruz ki destekleyelim. Benim bildiğim Doğu ve Güneydoğu’da devlet diye bir şey yok. Ben de bunu kabul etmiyorum” dedi. Partisinin Erzurum Bölge Toplantısı’na katılmak üzere şehree gelen Kılıçdaroğlu, Lalapaşa Mahallesi’nde Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptı. Partinin durumunun Erzurum’da biraz zayıf olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, güçlenmenin yolunun gençlerden, umuttan, mücadeleden geçtiğini ifade etti.

Din üzerinden siyaset yapılıyor 

Din üzerinden de siyaset yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, kimin daha iyi Müslüman olduğunu Allah’tan başka kimsenin bilemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Allah ile kulun arasına kimsenin giremeyeceğini dile getirerek, “Kimin daha iyi dindar olduğuna kim karar verebilir. Bu şirktir. Bunu bir tek Allah bilir. Din siyasete alet edilmez, yazıktır, günahtır. Etnik kimlik siyasete alet edilmez. Kim annesini, babasını seçme özgürlüğüne sahip ama hepimiz annemizle babamızla gurur duyuyoruz. Benim inancımı bir başkası sorgulayamaz” ifadelerini kullandı.

MİT’e siyasî müdahale olmamalı 

Erzurum’da MİT’e ilişkin soruları da cevaplayan Kılıçdaroğlu, şunları kayedetti: “Biz Millî İstihbarat Teşkilâtı’nın adı üstünde millî olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. Bir siyasal partinin iç işlerine müdahale etmesini istemiyoruz. İktidardan gelecek talimatla bir siyasal partiyi ‘nasıl karıştırırım’ diye bir çabanın içerisine girmesini istemiyoruz. Bunu açıklıkla da ifade ediyoruz” Erzurum / aa

Okunma Sayısı: 892
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı