"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güneydoğu'da internet bugün de kesik

27 Ekim 2016, Perşembe 10:05
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde sabit hem mobil hatlardan internet'e erişimde, bugün de büyük aksama oldu.

Dün sabahtan başlayan internet erişiminin sağlanamaması dün saat 22.00'ye kadar devam etti. İki bölgedeki illerde gece bir süre sonra yeniden internet erişimi kesildi. Bu bölgelerdeki illerde bugün de internet erişimi sağlanamıyor.

İnternetteki kesinti ile ilgili açıklama yapmazken, daha öncede 24'ü DBP'li 28 belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandığı 11 Eylül 2016 tarihinde de benzer biçimde aynı illerde internet eşiminin kesildiği hatırlatıldı. Son kesintinin Diyarbakır Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasından sonraya denk geldiğine dikkat çekildi.

EKONOMİK YAŞAM OLUMSUZ ETKİLENDİ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birçok ilde dün sabahtan itibaren internet bağlantısının kesik olması bölgede ekonomik yaşamı da olumsuz etkiledi. Gaziantep'te internetin 29 saatten bu yana kesik olması nedeniyle özellikle ticaretle uğraşanlar büyükt maddi kayıplarla karşılaştıklarını söyledi. 

Dün sabah Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıfurfa, Kilis ve Adıyaman'da internet erişimi olmaması nedeniyle kamu kuruluşlarındaki resmi işlemlerin büyük bölümü yapılamadı. Kredi kartlarında kullanılan pos makinelerinin çalışmaması ve interaktiv bankacılık hizmetlerinin durması nedeniyle bölgede alışveriş durma noktasına geldi. Gaziantep'te sigortacılık, gayrimenkul danışmanlığı, turizm acenteliği yapan firmaların büyük çoğunluğu personellerine izin verdi. Kredi kartı ve yemek kartı ile hizmet veren restoranlara ise müşteriler gelmedi. 

Lokanta işletmecisi Tuncay Sarı, pos makineleri ile işlem yapamadıkları için müşteri sayısında büyük kayıp olduğunu söyledi. Sarı, "İnternet olmaması işlerimizi büyük oranda düşürdü. Çevremizde çok sayıda kart ve yemek kartı kullanan müşteri var onlar gelmedi. Gerçekten çok mağdur olduk. İnternet kesintisinin sebebini anlamadık. İnternetin gelmesini bekliyoruz" dedi. 

Sigortacılık yapan Koray Mülhim ise işyerine gelen müşterileri geri çevirmek zorunda olduklarını ifade etti. İnternet kesintisi nedeniyle çalışanlarına izin verdiğini söyleyen Mülhim şöyle konuştu: 

"Gerçekten çok büyük zararımız var. Bu iki günlük zararı nasıl kapatacağız bilmiyorum. Çalışamadığımız için personele de izin verdik. İnternet kesintisini nedenini bilmiyoruz gerçekten zor bir durum. Şimdi internet ne zaman gelecek diye bekliyoruz. Neden kesildiği konusunda ise hiç bir açıklama yok."

Gayrimenkul danışmanlığı şirketi sahibi Ökkeş Kalın da kesinti nedeniyle işlerinin durduğunu aktardı. Bankada işlem yapamadıkları için maddi anlamda zarara uğradıklarını anlatan Kalın, "Bankalarda kredilerimiz var çekemiyoruz. Alışveriş yapamıyoruz. Nedeni belli olmayan bir kesinti yüzünden zararımız var. Şirketin işleri durmuş vaziyette" diye konuştu. 

DHA

Etiketler: internet kesintisi
Okunma Sayısı: 1865
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı