"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güvercinleri öldürüp 'Ne var insan mı ezdik?' diyen şoföre ceza kesilmedi

15 Kasım 2015, Pazar 12:19
İzmir'deki Konak Meydanı'nın Saat Kulesi ile birlikte simgesi haline gelen güvercinlerden 5'ini ezen banka aracının şoförü kesin delil elde edilemediği için cezasız kaldı.

Sürücünün güvercin başına 500 TL'den 2 bin 500 lira ile cezalandırılmasını isteyen hayvanseverler tepki gösterdi. 

Geçen 22 Ekim'de, taşıt trafiğine kapalı, sadece ambulans veya resmi araçların özel izinle girdiği Konak Meydanı'nda bir banka aracı hızla ilerlerken yerde yem yiyen güvercinleriden 5'inin telef olmasına neden oldu. Konak Meydanı'ndaki çok sayıda kişinin gözünün önündeki bu olayı görenler şoföre tepki göstermişti. Şoförün, "Ne var insan mı ezdik?" sözleri hayvanseverleri çileden çıkarmıştı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, Konak Meydanı'nda onlarca kişinin tanık olduğu olayda, görgü tanıklarının ifadesi ve fotoğraflarla İzmir Valiliği, Konak Kaymakamlığı ve Konak Belediyesi'ne başvurarak sürücünün, yasa uyarınca güvercin başına 500 TL olmak üzerene 2 bin 500 TL ile cezalandırılmasını istedi. 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca şikayetleri inceleyen Konak Belediyesi, görgü tanıklarının ifadesi üzerine plakası tespit edilen aracın sürücüsünün suçu işlediğine dair şüpheden uzak kesin bir kanıt bulunamadığı gerekçesiyle ceza başvurusunu reddetti. 

Konak Belediyesi, şikayetler için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nı adres gösterdi. İdari para cezası istemlerini reddeden belediyenin yetkili makamları açılacak kamu davasını takiben işlem yapılabileceğini belirterek, kanıt yetersizliğinden ötürü olayla ilgili herhangi bir işlem yapılmasına gerek görmedi. Belediyeden gelen yanıt üzerine şoka uğradıklarını ve bu tavrı hayretle karşıladıklarını belirten şikayet sahibi HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, şöyle dedi:

"Konak Belediyesi'nin bu tavrını anlamak mümkün değil. Daha nasıl kanıt istenmektedir? Kaymakamlığa yazdığımız dilekçede denetleme ve ceza yetkisinin Konak Belediyesi'nde olduğu söylendi. Biz bu gelişmelerin üzerine Kaymakamlık bünyesinde bir denetleme ekibi kurulmasını talep ediyoruz. Konak Belediyesi madem bu görevini yapamayacak, yetki devrini iptal etsin ve sorumluluğu tekrar Kaymakamlığa devretsin. Salı günü yapılacak İl Hayvan Hakları Kurulu toplantısında konuyu görüşüp nasıl hareket edeceğimize, Savcılığa suç duyurusunda bulunup bulunmayacağımıza karar vereceğiz."

DHA

Etiketler: haytap, izmir, konak, güvercin
Okunma Sayısı: 1957
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı