"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Habiles: Charlie Hebdo manevi terörizm yapıyor

14 Ocak 2015, Çarşamba 13:25
Fransa'nın başkenti Paris'teki ofisine geçen hafta silahlı saldırı düzenlenen haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun saldırı sonrası yayımlanan sayısında Hz. Muhammed (asm)'e yönelik tahkir ve tezyif içerikli karikatürler Cezayir kamuoyunda da tepkilere neden oldu.

Cezayir'in en büyük medya şirketi Şuruk News, "Hepimiz Muhammediz" kampanyası adı altında kamuoyunda dergiye yöneltilen tepkileri derledi.

Medya kuruluşu, Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Musa Tevati'nin, "Peygamberimizin resmedilmesi fitne ve provakasyondur. Fitne ise öldürmekten daha büyük bir suçtur" ifadesine yer verdi.

Toplumsal Barış Hareketi Birliği lideri Abdurrezak Makri de, "Peygamberimizi tekrar resmetmeleri, müslümanları peygamberlerine sahip çıkmaktan alıkoymayacaktır'' dedi.

Dergiye tepki gösteren Cezayir Kızılay Başkanı Saide Bin Habiles ise, "Charlie Hebdo dergisi, Müslümanlara karşı manevi terörizm yapıyor." ifadesini kullandı.

İslami Selamet Cephesi (FIS) Başkan Yardımcısı Ali Belhac ise  "Teröre karşı yürüyenleri, Peygamberimize yapılan hakarete karşı yürümeye'' davet etti.

Din Adamları Bağımsız Konseyi Başkanı Cemal Gul, derginin yayınını, "Haçlıların Müslümanların mukaddes değerlerine saldırısı'' olarak niteledi.

Ünlü sinema yönetmeni Ahmed Raşidi de, "Hz. Muhammed (asm) bizim kırmızı çizgimizdir. Peygamberimize yapılan hakaret kesinlikle kabul edilemez'' diyerek tepkisini gösterdi.

Şuruk News haberinde karikatürist Baki Bukhalifa'nın, "Charli Hebdo Dergisi, meslek ahlakına uymayarak "Basın Hürriyeti" adına kırmızı çizgilere tecavüz ediyor." açıklamasına da yer verdi.

Şuruk News'in haberinde ayrıca bir çok siyasetçi, ses sanatçısı, yazar ve din adamının tepkileri de yer aldı.(AA)

Okunma Sayısı: 1671
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • refik

    14.1.2015 16:45:25

    Cumhuriyet gazetesi ve etrafında kümelenenler Türkiye'de provokasyon peşindeler... Gayeleri Paris'teki saldırı üzerinden Türkiye'yi vurmak... Şimdi Peygamberimize hakaret içerikli bir karikatürü paylaşmak basın özgürlüğü mü oluyor? Yani bir dergide M. Kemal'e hakaretin edildiği bir karikatür yapılsa aynı tepkiyi verirler mi? Youtube'da bir iki video var diye Youtube yasaklandı, o zaman özgürlük yok muydu?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı