"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hac ibadetine 350 milyon Euro harcadık

26 Kasım 2014, Çarşamba 09:43
2014 yılında hac ibadetinde bulunmak için kutsal topraklara giden 60 bin hacı ülkeye geri dönüyor. Son verilere göre 60 bin hacıdan 10 bini Lüks ve Delüks haccı tercih ederken, hac ibadeti için toplam harcamanın 350 milyon Euro’ya ulaştığı kaydedildi.

Her yıl binlerce Müslüman’ı ağırlayan, dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar arasında yer alan Mekke, bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı. TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ve Diyanet İşleri’ne göre bu yıl Türkiye’den Suudi Arabistan’a gidenlerin sayısı 60 bini aştı. 60 bin hacı adayından 10 bini lüks ve delüks haccı tercih ederken, toplam harcamanın 350 milyon Euro’ya ulaştığı yeni veriler arasında. 

2014’te Kadın Hacı Adayları Çoğunlukta

Bu yılın hac verileriyle ilgili açıklamalarda bulunan hac organizasyonlarının güvenilir ismi Vizyon Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş, hacca lüks gidenlerin sayısının her geçen gün arttığını söylerken, alınan resmi verilere göre, bu yıl Türkiye’den gidenlerin çoğunluğunu da kadınların oluşturduğunu belirtti.

Hediye Olarak En Çok Hurma Tercih Ediliyor

Hacdan gelenlerin hediye tercihleriyle ilgili de bilgi veren Vizyon Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş; “Hac ibadetinin vazgeçilmez unsurlarından biri de hacdan gelenlerin hediyelerle gelmesidir. Mesela bizim vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği ürünlerin başında hurma geliyor. Tesbih, seccade ve misvak ise tercih edilen diğer ürünler.” dedi.

Okunma Sayısı: 941
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı