"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Haddinizi bilin!

03 Eylül 2016, Cumartesi
Ekranlarda cemaatleri ve Said Nursî’yi hedef alan iftiralara büyük tepki var.

Saldırmak için fırsat bildiler

15 temmuz sonrasında gündemin en baş sırasına yerleştirilen “FETÖ” tartışmalarının, birilerince cemaatlere ve özellikle Bediüzzaman’a, Risale-i Nur’a ve Nur cemaatine saldırma fırsatı olarak değerlendirilmesi tepki çekiyor.

Çarpıtma ve iftiralar

Son olarak önceki gece CNN Türk’te yayınlanan “Tarafsız Bölge” programında tek taraflı katılımcılar tarafından öne sürülen asılsız, temelsiz, seviyesiz suçlamalar, çarpıtmalar ve iftiralar yoğun tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili haber:

Mustafa İslamoğlu'nun çirkin iddialarına cevap

'Bir hocanın kendisini rehin eden sözleri üzerine' 

''Bu Nurcular yetmiş seksen seneden beri bu memleketin gerçeğidirler. Kur’ân’ı ve Resulullah’ı (asm) hikmetle nasıl anlatabiliriz derdindedirler. Risale-i Nur’u Kur’ân’a –hâşâ- gölge değil, ayna bilirler. Risale-i Nur’dan bunu öğrenmişlerdir. Böyle amel ederler ve böyle tebliğ ederler. 

Şirke öylesine düşmandırlar ki, şirk kokusu gelmesin diye bir liderleri yoktur, şeyhlik vesayeti ile çalışmıyorlar; şahs-ı manevî ve meşveret sistemi ile hizmet ediyorlar. Şahıs vesayetinin öylesine dışındadırlar ki, hâlâ Üstadlarının mezarını bile bilmiyorlar ve merak da etmiyorlar!  

Bu nezih camiayı siz, Bahailik gibi liderini peygamber sayıp şirke saplanmış sapık cereyanlara benzetmişsiniz. 

Bence siz vakitlice tövbe edin ve Nurculardan helallik isteyin.'' 

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mustafa-islamoglu-nun-cirkin-iddialarina-cevap_408562

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 12509
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet CİNALİ

    1.9.2016 18:05:08

    Karşılarına sağlam (gerçek) bir Nur talebesi alıp mertçe ve hakça tartışma yapma ve yaptırma cesareti gösteremeyen böyle zamanlarda (OHAL döneminde) çok çok taraflı bir program yapanlar ve konuşmacılarından elbette mahkeme-i kübrada bunun hesabını sorulacaktır. Eğer o büyük mahkemeye inanıyorlarsa...

  • Ahmet Selimler

    1.9.2016 17:59:52

    Bence bu küçük insanları haber yapıp değerli sayfalarınızı boşa harcadığınıza değmez. Ortalığa karanlık çökünce ortaya çıkan haşereler bunlar. Boş verin gitsin.

  • Hayati Binler

    1.9.2016 13:58:43

    Ne yaparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler, aslında Risale-i Nur'un tervicine ve tergibine vesile oluyorlar. Biz, asıl vazifemize bakalım.

  • Salih ÇELİK

    1.9.2016 12:42:34

    Gazetemiz daha önce gerçekleri sözkonusu şahisyetin yüzüne çarpmıştı. Bu defa konşulan yine zırvanın tevili sadece. Bence inanan da yok zaten. Anca bu vesile ile bir gerçek ortaya çıktı. Proğram devam ederken yüzlerce Risale-i Nur talebesi gerek sosyal medyadan gerekse başka yollarla proğrama ulaşmaya çalışmıştır. Ve Sunucu sadece Yeni Asya'nın adını zikretmiştir. Bu nedenle artık herkes bilmelidir ki. Yeni Asya Gazetesi, Risale-i Nur'ların gerçek savunucusudur ve tektir, ve bu konuda herkesin muhatabıdır.

  • CESUR ADAM

    1.9.2016 10:13:15

    AKP FG.grubuyla etle-tırnak iken RİSALELERİN SADELEŞTİRİLMESİNE DESTEK VERİYORDU(FG.Grubuna verilen desteği RTE itiraf ve kabul etmiştiiir)Taki 17-25 ARALIK ile bazı hallerin deşifresi ortaklığı bozdu.AKP birden RİSALEİ NURLARA SAHİP ÇIKMA! fikrine kapıldı.ANKARA,İSTANBUL gibi merkezler varken ücra,kıyı ilçe mahkemelerinde davalar ile İNSANLIĞA HEDİYE EDİLENİ İNHİSAR VE TEKEL ALTINA alma operasyonu yaptılar. 1-Neden sadeleştirmeye bu zamana kadar mani olmadı AKP, 2-RİSALEİ NURLARI devlet basıyor fikri ile RİSALEİ NUR eserleri için maddi ve manevi emeği geçenleri ve bugüne kadar her ahval içinde aslına uygun neşredenleri neden tasfiye etmeye kalkışıldı. 3-Devlet basacaksa bassın kimsenin itirazı yok.Amma üstadımızın kırdım dediği PUT yerine aziz üstada POT KIRDIRMA tahribatını yapanlar samimi olabilirmi?

  • Rüstem Garzanlı

    1.9.2016 09:44:08

    "Edipler edeplí olmalı, hem de edeb-i İslâmiye ile müteeddip olmalı."(D.H.Ö) Ey!...Mustafa İslamoğlu,seni Risale-i Nur'u okumaya dâvet ediyorum. Anlayarak okusan inaniyorum ki öne sürdüğün bu seviyesiz iddialarından pişmanlık duyacaksın. Bu boş sözlerinle kazancın nedir? Hangi akla hizmet ediyorsun? İnsaf....

  • özdemiroğlu

    1.9.2016 08:02:49

    Bırakın herkes içindekini çıkarsın. Normal dönemlerde zula yerleri seçenler ve fikirlerini saklayanlar, Olağanüstü dönemde düşüncesini açıklama adı altında sübjektif şüphelerini açıklamaya çalışıyor. Amma bir gün hak nihan olduğunda C. Hak'ka ne hesap verecek?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı