"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hak ihlâli yok diyen Usta’ya tepki yağdı

13 Ocak 2019, Pazar 17:29
AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın “Türkiye’de insan hakları ihlâlleri olduğunu söylemek aslında abesle iştigaldir” sözleri tepkilere sebep oldu.

Çok sayıda insan hakkı ihlâlinin olduğunu dile getiren farklı kesimden siyasiler ve STK temsilcileri aynı zamanda İnsan Hakları Başkanı olan Usta’nın ihlâlleri görmediğini dile getirdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Türkiye’de insan hakları ihlâlleri olduğunu söylemek aslında abesle iştigaldir. Sonuçta hukuk ve kanunlar herkes için geçerlidir. Türkiye bir hukuk devletidir” dedi. Afyonkarahisar’da bir basın mensubunun “Muhalefet, özellikle insan haklarının ihlâl edildiği yönünde açıklamalar yapıyor. Türkiye’de insan hakları ihlâl ediliyor mu?” şeklindeki sorusu üzerine Usta, “İnsan hakları ihlâli denilince aslında somut bir iki tane olay bile gündeme getiremiyorlar” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin hukuk devletinin kuralları çerçevesinde, kanunlara saygılı ve insan onuruna yakışır bir tablo sergilediğini belirten Usta, bu anlamda dünyaya örnek olduğunu kaydetti.

Bir toplantı tertipleyip sorularımızı cevaplayın

Usta’nın sözleri üzerine Hukukçu Kerem Altıparmak, sosyal medya hesabından “Sayın @leylasahinusta eğer dediğiniz gibi bir iki tane bile insan hakları ihlâli yoksa, organize edeceğimiz bir toplantıya katılıp, soruları cevaplamak ister misiniz? Siz evet deyin biz her türlü imkânı sağlamaya talibiz” mesajını paylaştı. Usta’ya Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam’da tepki göstererek, “KHK’lılar Leyla Şahin Usta’ya şimdilik tek tek sadece şu soruyu sormalı: “Savunduğunuz tarafca uygulanan ve bizim muhatap olduğumuz hukukun, yargı ve infaz biçiminin bir gün muhatabı olmayı göze alabiliyor musunuz?” Ben soruyorum: “Gerçekten göze alabiliyor musunuz Sayın Usta?” sorusunu sordu.

İstanbul – Yeni Asya 

Haber Merkezi

Etiketler: Türkiye, hukuk, hak, AKP
Okunma Sayısı: 4363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı