"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hâkim tutuklama otoriter rejimlerde bile yok

06 Mayıs 2015, Çarşamba
İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mustafa Başer’in tutuklanmasını değerlendiren Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, hâkimlerin verdiği karardan dolayı tutuklanmasının otoriter rejimlerde bile görülemeyeceğini belirtti.

“Paralel yapı” iddiasıyla başlatılan operasyonunda tutuklanan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca için tahliye kararıyla ilgili iki hâkimin tutuklanmasını değerlendiren Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, “Suçüstü yoksa delilleri ortada ağır cezalık bir durum bulunmuyorsa, hâkimlerin tutuklanmaları, üstelik verdiği karardan dolayı tutuklanmaları otoriter eğilimli düzenlerde bile rastlanan bir durum değildir. Bu tutuklamalarla yaşadığımız ağır hukuk ve demokrasi ihlâllerinden birisine işaret ediyor” dedi. 

İki karar da skandal

Ali Bayramoğlu’nun Yeni Şafak gazetesinin dünkü nüshasında yayımlanan, “Hâkim tutuklamak…” başlıklı yazısında geçen hafta yaşanan tahliye krizini skandal olarak değerlendiren Bayramoğlu, tutuklu polislere ve Hidayet Karaca’ya verilen tahliye kararının bir operasyon görüntüsü verdiğini belirterek şunları kaydetti: “Tahliye kararını alan ve reddi hakim kararını veren yargıçlar öyle bir uygulamayla karşı karşıya kaldılar ki, bu uygulamanın oluşturduğu skandal, tahliye skandalını geri ve gölgede bıraktı. İki hâkim verdikleri karardan sadece dört gün sonra tutuklandılar. Peki, bu kadar kısa sürede hangi soruşturma, inceleme sonucu ve hangi kanıtlarla? (..) Hâkimler yeterli soruşturma yapılmadan ve yeterli delil olmadan tutuklanınca, ortaya başka bir durum ve sonuç çıktı. Hâkimler, henüz kanıtlanmamış faaliyetlerinden değil, hoşa gitmeyen kararlardan dolayı tutuklanmış oldular.”

Yargı üzerinden iktidar kavgası yapılıyor

Tutuklu polisler ve Hidayet Karaca hakkında verilen tahliye kararının hukuki açıdan dayanaksız olduğunu iddia eden Bayramoğlu, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Dayanaksız tahliye kararından sonra, hukuki açıdan dayanaksız, dayanaksız olduğu oranda hâkim güvencelerini ve statüsünü, iktidar karşısında konumunu soru işaretleriyle çevreleyen bir tutuklama kararı… Suçüstü yoksa delilleri ortada ağır cezalık bir durum bulunmuyorsa, hâkimlerin tutuklanmaları, üstelik verdiği karardan dolayı tutuklanmaları otoriter eğilimli düzenlerde bile rastlanan bir durum değildir. Bu tutuklamalarla yaşadığımız ağır hukuk ve demokrasi ihlâllerinden birisine işaret ediyor. (...)  Bir otoriterleşme ve gasp haline başka bir otoriterleşme ve gasp ile cevap veriliyor. Yargı gücünü elinde tutanların iktidar kavgası görüntüsü ortaya çıkıyor. Bu durum, iki otoriterleşme halinin demokrasi elbiseleriyle ve hukuku araçsallaştırarak çatışması, olabileceklerin en kötüsüdür. Türkiye, AK Parti, adliye mensupları bu hatadan derhal dönmelidir. İki hâkim serbest bırakılmalı ve haklarında idari ve adli ciddi bir soruşturma yapılmalıdır.”

Okunma Sayısı: 2434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • SEZER

    6.5.2015 12:17:35

    Vay halimize yapılan hukuksuzluklar o kadar ciddi boyutlara gelmiş ki havuzcular bile ağızları açık bu kadarına da pes diyorlar her türlü hukuksuzluğa, haksızlığa, zulme fetva arayışına girenler bile artık yakıp yıktıkları ülkenin halinden rahatsız olmuşlar. Yalnız bunların tövbeleri bile bir garip tövbe ederken bile yakıp yıkmalarını kırıp dökmelerini savunuyorlar zaten bunlar ezelden samimiyetsizdiler bunlar için ülkenin yargı sistemi çökmüş ülke bitmiş çok önemli değil bunlar gün gelir iktidar değişirse yeni gelene yaranmanın alt yapısını hazırlıyorlar zift nasılsa bunlarda öyle

  • TOYGAR

    6.5.2015 08:27:56

    Tahliye kararına "skandal" diyerek, kendisi ayrı bir skandal fikir beyan etmiş. Yazık etmiş!.. Sürecin nasıl geliştiği konusunda, aradan günler geçmiş olmasına rağmen, hiç bir bilgisi yok bu adamın! Tahliye taleplerinin Sulh Ceza Hakimliğine 3-4 ay önce sunulduğu, bu kararı asliye ceza mahkemelerinin vermesi gerektiği konusuna Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek'in beyanı ve arkasından Asliye Ceza mahkemelerine başvuruların yapıldığı ve sürecin aslında 3-4 aydır devam ettiği biliniyorken, sanırım "İstanbul'da hakimler var!" dedirtecek bir olay zoruna gidiyor insanların; her şeye ve herkese rağmen! Bilmeyenlere söyleyelim: Kimin için Allah var, onun için her şey vardır. Bütün dünya küsse ehemmiyeti yok! O kadar!..

  • Hüseyin İLHAN

    6.5.2015 07:26:30

    Dün solun ve derin devletin baskısı vardı şimdi de İSLAM diyen sahtekarların,hırsızlların,yolsuzluk yapanların,vatanı bölenlere çanak tutanların,dış politikada ksısr ve fitne fesadlarında MISIR,SURİYE,LİBYA da din kardeşini ateşe atanların DESPOT ve kinci,İRANVARİ zalimlikleri var.ALLAH bu memleketi ve insanını kızıl komünistlerin şerrinden muhafaza ettiği gibi din diyerek hıyanette ve dallaette bulunanların şerrinden de muhafaza edecektir.Yeterki bizler fiili ve kavli dualarımızı eksik etmeyelim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı