"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakimden skandal cevap

21 Haziran 2017, Çarşamba 01:00
Adalet arayışları ülkenin her yerinde devam ederken skandal bir hakim cevabı durumun vahametini ortaya koydu. Mahkeme Başkanı sanığa, “Benim için bu dosyanın bir önemi yok! MİT’ten gelen bu ByLock listesi benim için önemli” dedi.

15 Haziran tarihinde duruşması görülen bylock mağduru Kayseri Orman Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Dursun’un kardeşi Mustafa Dursun’un haksozhaber.net’e gönderdiği mektup, Türkiye’de halihazırda artarak devam eden mağduriyetler zincirinin mahkeme safahatındaki hukuksuzluklarını teşhir etmekte. Tam bir trajediler yumağı olan gözaltı ve tutukluluk süreçlerinin ardından gerek iddianamelerin, gerek yargılama ve savunma safahatlarının ne türden hukuk katliamları içerdiğini gözler önüne sermekte. 

Bu savcı ve hâkimler ne kadar sağlıklı karar verir?

Mektupta şu ifadeler yer alıyor; “Bizler, bize bir ayrıcalık tanınsın istemedik. İstediğimiz tek şey dosyamızın hızlı bir şekilde araştırılıp karara bağlanması ve yeni mağduriyetler üretilmemesi idi. Yaşadığımız bu süreçten dolayı mahkemelere atadığımız savcılarımız o kadar genç ki; bir karar verirken baskıdan çekinmeden, dosyaya bakarak karar verebilmesi imkânsız gibi gözüküyor. Çünkü biliyor ki; masum bir kişi dahi olsa onu tahliye ettiğimde hakkımda ya bir kovuşturma açılır, ya açığa alınırım, ya sürülürüm ya da içeri girerim korkusunu yaşamaktadırlar. Bu savcı ve hâkimler ne kadar sağlıklı bir karar verir, varın siz düşünün. Hele ki ilk duruşmamızda tam bir hukuk faciası yaşadık. 2 ayı geçkin bir sürede dosyaya suçlamaya ek belge olarak, bir tane dahi bilgi dosya eklenememişken, istenilen tüm belgelerde dosyaya eklenmişken;

O zaman neden bu kadar kuruma yazı yazıp dosya istediniz?

Mahkeme Başkanının; “Tamam dosyana her şeyi güzel bir şekilde koymuşsun, anlattıklarına da inanıyorum; ama benim için bu dosyanın bir önemi yok! MİT’ten gelen bu ByLock listesi benim için önemli” dedi. Güler misiniz, ağlar mısınız? O zaman neden bu kadar kuruma yazı yazıp dosya istediniz. Buna BTK’ da dâhildir. BTK’ dan gelen HTS ve NAT kaydı raporu neden incelemeye dahi gerek duyulmaz? Eğer bir Ortaoyunu kurulmuş, bizlerde figüran olarak ortaya sürülmüşsek, formaliteden bir mahkemeye yapmanın anlamı nedir? Bu yaşanana şahitlik edecek avukatımızda dâhil en az 4 kişi varız. Bir mahkeme başkanı dosyanın önemi yok, dedikten sonra neden mahkeme yapılır o zaman. Kendi istedikleri kurum ve kuruluşlardan bir tane bile abimizin aleyhine olacak bir bilgi veya belge koyamamışken bu yargılamanın adilliğine nasıl bakarız ve sessiz kalırız. Mahkeme esnasında Hâkim Beyin telefonu ile uğraşmasından tutun, sağına soluna bakınıp oflamalar, puflamalar, saçını kaşımalar,... Kısaca Hâkim Beyimiz karşısındakini dinlerken bile adam yerine koyma zahmetinde bulunmuyor.”

Etiketler: hakim, mahkeme
Okunma Sayısı: 12608
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • alim

    21.6.2017 15:11:28

    OHAL'de kararname çıkarma yetkisinin hükümete verildiği tarihtir, 20 Temmuz darbesi. 105 bin 836 kamu görevlisinin işine son verdiler. Bunlar mı darbeyi yaptı? Binlerce işçinin işine son verildi. Kolektif suç tezgahladılar. Aileden birini suçlu ilan ediyorlar, bütün aileyi suçluyorlar. Bu mudur darbeyle mücadele etmek yoksa bu mudur 20 Temmuz darbesini güçlü hale getirmek ve bütün muhalifleri susturmak? Bunu yapmaya çalıştılar ve adaleti çökerttiler"( Alınti) DOSYASIYANI YARGILAMANIN ÖNEMİ YOK

  • yusuf

    21.6.2017 13:46:33

    Demek ki adet yürüyüşü boşuna değilmiş....

  • arif

    21.6.2017 03:22:32

    ADALET ÖLDÜ.coluk ,çocuk adalet dağıtıyor. CEZA BELLI.âdet yerini bulsun yargılamaları

  • HÜSEYİN İLHAN

    21.6.2017 00:25:43

    İşte ADALET adaleti bilmeyen sözde hukukçuların elinde olunca,hukukçu olanlar bazı makamlardan korkunca ADALET KATLİAMLARI oluyor. ADALET YÜRÜYÜŞÜ KUTSAL YÜRÜYÜŞTÜR. ADALET yürüyüşüne çamur atanlar ise komik ve gülünç durumdadırlar.Acıyoruz alil kafa sahiplerine.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı