"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakkari'de kavga eden vatandaşları TOMA'lar ayırdı

22 Mayıs 2015, Cuma 19:07
Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezi Cengiz Topel caddesi üzerinde işporta tabla yeri anlaşmazlığı yüzünden iki grup arasında çıkan kavgayı polis TOMA'ları tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi kullanarak ayırdı.

Akşam saatlerine doğru kalabalık iki ayrı aşiret mensupları arasında işportacılık için kullanılan tabla yeri meselesinden dolayı kavga çıktı. Kavgaya tarafların akrabaları da katılınca olay büyüdü. Bir kesim grubu yatıştırmak için uğraştı, ancak başaramadı. Silahların çekildiği kavgada polisin toplumsal olaylarda kullandığı TOMA, biber gazı ve plastik mermiler ile müdahale edip ayırdı. İlçede kavgadan sonra gergin bekleyiş sürüyor. 

Öte yandan insanların geçim sıkıntısı, ekomomik krizde ne hale geldiklerini göstermeye bu kavganın yettiğini söyleyen bazı vatandaşlar ''Bir tabla için onca insan birbirine girdi. Şimdi polis dağıttı ama Allah korusun bu ölümlü kavgalara kadar gidebilirdi.'' uyarısında bulundu.

Etiketler: hakkari, yüksekova, kavga, toma
Okunma Sayısı: 1301
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı