"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakkari şehitleri gözyaşları ve dualarla ebediyete uğurlandı...

05 Ekim 2017, Perşembe 18:28
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan sözleşmeli erler Çelik, Doğan, Topal ve Kılınç'ın cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan sözleşmeli er Olcay Çelik (22), memleketi Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Çelik'in naaşı, Çankırı Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ahmet Yesevi Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törende şehidin babası Muammer ve annesi Hacer ile kardeşi Serhat Çelik tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Yapraklı ilçesine bağlı Yüklü köyüne götürülen Olcay Çelik'in naaşı, buradaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Kılınç'ın cenazesi Afyonkarahisar'da toprağa verildi

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına havayolu ile getirilen şehit sözleşmeli piyade er Abdil Kılınç'ın cenazesi, karayolu ile Bolvadin ilçesindeki Çarşı Camisi'ne getirildi.

Şehidin kardeşleri Osman ile İstanbul'da askerlik görevini yaparken bir süre önce izinli olarak memleketine gelen Ali Kılınç, asker kıyafetleriyle törene katıldı.

Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, ilçeye bağlı Karayokuş köyündeki babaevine götürülerek helallik alındı.

Burada fenalık geçiren şehidin dedesi Abdil Kılınç'a, sağlık ekipleri müdahale etti. Oksijen maskesi takılan şehidin dedesi, tabuta sarılarak ağladı.

Şehidin babası, annesi ve kardeşleri de tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sarıldığı tabutu bırakmak istemeyen şehidin kız kardeşi Rasime Çelik, "Ne olur onu götürmeyin" diyerek ağladı.

Şehit Kılınç'ın cenazesi, daha sonra köy mezarlığında, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Piyade Uzman Çavuş Doğan Karaman'da defnenildi 

Karaman Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit  Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan'ı (45) naaşı, annesinin Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki evine getirilerek helallik alındı. Şehidin cenazesi, daha sonra Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na götürüldü.

Şehidin eşi Fadime (40), annesi Ayşe, çocukları Hatice Kübra (17) ve Ayşe Nisa (12) ile kardeşi Murat Doğan güçlükle ayakta durdu.

Şehidin yeğeni Eray Ertanrıverdi (12) ve küçük kızı Ayşe Nisa Doğan, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döküp şehidin fotoğrafını öptü. Bu sırada fenalaşan şehidin büyük kızı Hatice Kübra'ya sağlık ekipleri müdahale etti.

Cenaze törenine katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Topal Çankırı'da toprağa verildi

 Piyade Uzman Çavuş Gökhan Topal'ın (24) naaşı, Orta Devlet Hastanesi morgundan alınarak Özlü Mahallesi'ndeki meydana getirildi. 

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, şehidin babası Akif ve annesi Fatma Topal'a başsağlığı diledi.

Kılınan namazın ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze nakil aracına taşınarak aynı mahalledeki şehitlikte defnedildi. 

Tabutun üzerindeki Türk bayrağı, Başbakan Yardımcısı Işık tarafından şehidin babası Akif Topal'a verildi.

Şehit Topal'ın göreve 2015'te Hakkari'de başladığı, bekar ve 4 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

AA

Okunma Sayısı: 1494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı