"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakkari Valisi vatandaş, mehmetçik ve korucularla bayramlaştı

13 Eylül 2016, Salı 12:56
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Funda Toprak, Yüksekova İlçesi'ndeki 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığındaki bayramlaşma programına katılarak, burada asker ve köy korucularının bayramını kutladı.

Yüksekova'daki bayramlaşma programına katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk , Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel , İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, vatandaşların bayramını kutladıktan sonra, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığındaki bayramlaşma programına katıldı. Vali Toprak, ayrıca Şehit Emre Tepesi’ndeki güvenlik güçlerini ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı kutladı.

Vali Toprak, bayramlaşma programı için Yüksekova ilçesine gelmesi beklenen ancak son anda programı iptal olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bayramlaşma selamını da ileterek şöyle konuştu: 

"Ben öncelikle Tümen Komutanımız Metin Tokel Paşamıza buradan teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Dini bayramlarımızın en büyük özelliği olan birlik, beraberlik, yakınlaşma ve kardeşliği bu Tümen Komutanlığı içerisinde askeri birlik içerisinde gerçekleştirdiği için kendisini tekrar kutluyorum, teşekkür ediyorum. Gördüğüm kadarıyla Yüksekovalı vatandaşlarımız, korucularımız, gazilerimiz, şehit ailelerimiz, subaylarımız, astsubaylarımız, eşleri, çocukları tam da bayramımızın ruhuna uygun şekilde biraradayız. Ben de sizlerle beraber Yüksekova’da bu güzel ortamda bulunmaktan duyduğum mutluluğu ve sevinci belirtmek istiyorum. Allah’a şükürler olsun ki, sağlık içerisinde, dirlik, birlik içerisinde güçlü devletimizin ve bayrağımızın altında bir Kurban Bayramı’na daha erişmiş bulunuyoruz. Buradaki birlik ve beraberlik tablosu bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Şu anda gördüğüm kadarıyla asker, polis, sivil vatandaş hepimiz burada bir aradayız. Kurban Bayramı’nı siz Yüksekovalı vatandaşlarımla birlikte geçirmekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum.  Burada da bilhassa bu Mehmetçiğimizi, askerimizi, polisimizi, karşımızda böyle çakı gibi görmek bana gerçekten devletin temsilcisi olarak büyük bir gurur veriyor. Ayrıca dün akşam geç saatlere kadar gelmesi planlanan Sayın İçişleri Bakanımız elde olmayan sebeplerle programını değiştirmek durumunda kaldı. Kendisinin selam, saygı ve sevgilerini de bu vesileyle ilinizin Valisi olarak ben sizlere iletmek istiyorum." 

Yüksekova'ya huzurun sinmiş olduğunu da belirten Vali Toprak, "Huzurun bu güzel Yüksekova’ya sinmiş olduğunu görmek beni çok mutlu etmektedir. Allah’tan niyaz ediyorum ki, bu birlik ve beraberliğimiz, bütünlüğümüz, kardeşliğimiz asker, polis demeden sivil demeden güçlenerek devam etsin. Gerçekten bu kadar üstün niyetli, muhabere konusunda bu kadar cesur, atılgan ve kararlı bir komutanımızın Yüksekova ve Hakkari’deki sivil vatandaşlarımızla bu kadar haşır neşir olmak istemesini, bu kadar yakın olmasını büyük bir takdirle ben de izliyorum, devletimiz de izliyor. Bu da bizim için bir şanstır. Bu vesileyle de kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bugün olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da huzur, sağlık, mutluluk, afiyet içerisinde bu güzel bayramları hep birlikte ifa ederiz" dedi.

DHA

Etiketler: hakkari, vali, bayramlaşma
Okunma Sayısı: 1438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı