"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Haklıysanız yürürsünüz, dağlar taşlar aşarsınız

22 Haziran 2017, Perşembe
Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, T’24’te yayınlanan dünkü yazısında ‘Adalet Yürüyüşü’nü değerlendirerek niçin başarılı olacağını anlattı.

Gergerlioğlu’nun yazısının bir bölümü şöyle; “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü başarılı olur, çünkü gücünü haksızlığa karşı haklı çıkışından alıyor. Bu öngörü bir kehanet değil zira toplumsal yasalar Allah’ın değişmez yasalarıdır. Haksızlığa uğrayan, kekeme bile olsa ensesine tokat vurulup yere düşürüldüğünde öylesine bir haklılık ve azimle kalkar ki dünyanın en etkili hatibi olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Adalet Yürüyüşü’ne karşı dişe dokunur lâf edemiyor, o halde adalet icin yürümeye devam etmek lâzım, adaletsizlik varsa yürünür. ‘Yargıyı etkileme bahsinde örnek ver’ diyor kendisi, eski tazminat dâvâlarını hatırlatıyor, maça 1-0 galip başladığını hissettiriyor Erdoğan. 

Çünkü mazlûm, gözü yaşlı babalar yürüyor

Adalet feryadı her zaman durdurulamaz bir istektir. Osmanlı’da işler çığırından çıkıp adaletsizlik her yeri kapladığında ‘şeriat isteriz’ diye spontane yürüyen kalabalıklar hep başarılı olmuştur. Zira şeriatla kast edilen hukuk, adalet talebidir ve önünde durulamamıştır. Şimdi de adaletsizlik, keyfilik öylesine bir boyuttadır ki Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, “Son skandal: Eşinin Nur’a ilettiği güle izin vermeyen cezaevi idaresi, okurların gönderdiği mektupları ‘Adreste tanınmıyor’ diye iade ediyor” diye feryat eden tweetler atıyor. Eşin gülüne bile yasak haa... Hem de haksızca tutuklanan bir genç hanıma, insanın en mutlu olacağı nikâh gününü tutuklu geçiren bir genç çifte bu yapılıyor!.. Allah size insaf, vicdan, tövbe nasip etsin, günahınız çok ağır! Adalet yürüyüşü niye başarılı olur? Çünkü mazlûm, gözü yaşlı babalar yürüyor.”

Okunma Sayısı: 3967
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    22.6.2017 02:56:28

    Hak sahibine hakkini vermektir ADALET, bunu tersi ZULMdür Adaleti uygulayana adil, zulmü uygulayana zalim denir. Peygamberimiz ASM Hadisinde El Hakku ya'lu ve lâ yula aleyh diyerek Hakk mutlak galiptir ona galip gelinemez gercegini Dünya'ya miras birakmistir. Hakki ortadan kaldirmaya kimsenin gücü yetmez. Onun icin hakli olarak (kimin tarafindan yürütülürse yürütülsün) ADALETe sahip cikanlar GALIP gelecektir. AKP ve Cumhurbaskaninin sonunun baslangicidir bu ADALET YÜRÜYÜSÜ. Hicbir menfi SENARYO HAKKIN galip gelmesini engelleyemez! Bosuna kimse fitne ve fesada dalmasin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı