"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Haksızlıklarla dolu bir dünyada “adalet” diyecekti

06 Ocak 2019, Pazar 16:46
Sınavda kopya çeken öğrenciyi uyardığı için, hukuk fakültesi öğrencisi tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar Şenel’in çalışma arkadaşları, bir açıklama yayımladı.

Çankaya Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel, Çarşamba günü sınavda kopya çektiğini tesbit ettiği öğrenci Hasan İsmail Hikmet tarafından üniversitedeki odasında öldürüldü. Ceren Damar’ın çalışma arkadaşlarının yaptığı açıklamada şöyle denildi; “Zaman durdu! Koridorlar çıkmaz sokak! Zihnimizde cam kırıkları! Çaresizlik! Telâfisizlik! Çalışma arkadaşımız katledildi! 2 Ocak 2019’da Ceren’imizi bizden çaldılar! Ceren’e dair kuracağımız bütün cümleler baştan devrik, peşinen eksik. Temmuz sıcağında caretta carettalar için Adana’ya gidecek kadar hayvansever, okulda hiçbir çiçeği sahipsiz bırakmayacak kadar duyarlı, içten gülümsemesiyle hepimize kalbinde yer açacak kadar coşkulu Ceren’imiz…”

Öğrencilerine bunları anlatacaktı 

“Haksızlıklarla dolu bir dünyada “adalet” diyecekti Ceren, bunu anlatacaktı öğrencilerine. Bu değerin gücüne onların da inanmasını sağlayacaktı. İşte bu sebeple mahrum kalınan sadece varlığı değil; bilime katacakları, geleceğe taşıyacakları… Bir bilim insanının üretkenliğine, öğrenme hevesine, dünyayı değiştirme cesaretine sahipti Ceren. Güçlü bir kadın alarak, bu değerlerden oluşan bir hayattı kurmak istediği, uğruna bıkıp usanmadan sorumluluk duygusuyla çalıştığı. Artık; keşfedeceği coğrafyalar, erişeceği kütüphaneler, yazacağı cümleler ondan yoksun kalacak. Ceren’in kaybı “bütün”ümüzde tarifsiz bir boşluk yaratsa da dağılmayacak, birbirimize yaslanacak ve dayanışacağız.”

Okunma Sayısı: 2545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı