"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Halk huzur istiyor

10 Eylül 2017, Pazar
Kasım 2019 seçimleri için hazırlanan muhalefetin “demokrasi ve adalet”in yanı sıra “huzur” kavramını da işleyeceği belirtildi.

Toplumsal muhalefetin son yıllarda en çok kullandığı kavramların, “demokrasi, barış ve özgürlük” olduğuna dikkati çeken gazeteDuvar yazarı Nergis Demirkaya, Adalet Kurultayı’nda açıklanan sonuç bildirgesinde de “demokrasi, adalet ve huzur hareketi doğmuştur” vurgusuna dikkati çekti.

Uzun süredir gerginleşen, kutuplaşan siyaset dilinin “huzur”u en temel dileklerden biri haline getirdiğini dikkati çeken Demirkaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın Adalet Kurultayı’ndan sonra verdiği bir beyanatta, “Yeni kavramlara ihtiyaç var. Kurultayda ‘huzur’ kavramı ön plana çıktı. Huzuru konuşalım” sözlerini hatırlattı. 

Demirkaya daha sonra şunları yazdı: “Akşener hareketinde yer alan Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan belki parti isminde de kullanımı söz konusu olabilecek “huzur” ile ilgili şunları söyledi: “Vatandaşın gündemini, ihtiyaç ve beklentilerini ölçmek için yaptığımız kamuoyu yoklamalarında ‘huzur’ ifadesi çok çıkıyor. Bizim icadımız değil, vatandaşın beklentisi. Bizce bu kavramın öne çıkma nedeni, insanların kendi değerleri, kendi kimlikleri, kendi varlıkları ile kabul edilip karşılıklı saygı içerisinde bir arada yaşama isteği. Bu çok doğal, insanî bir talep. “Barış” kavramı ise savaş gibi karşıtlığı da içinde barındırıyor. Siyasî manada kendi gibi düşünmeyeni öteki kabul etme, dışarıda tutma davranışından vatandaş rahatsız. “Huzur” kavramında ise farklı gruplar, karşılıklı saygı öne çıkıyor. Vatandaş huzur istiyor.”

Etiketler: seçim, halk
Okunma Sayısı: 3395
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • nafi

    10.9.2017 14:02:59

    bende huzur istiyorum gerginlikten bıktım

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı