"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Halka hesap verme' dönemi başlayacakmış!

05 Nisan 2016, Salı 12:01
Adalet Bakanlığınca hazırlanan "Adliye Faaliyet Raporları" projesiyle tüm adliyeler, dava çeşitlerinden bütçenin ne şekilde kullanıldığına kadar birçok konuda halka internet üzerinden bilgi verecek.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Alpaslan Azapağası, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla başlatılan ve Yargı Reformu Stratejisinde de yer alan "Adliye Faaliyet Raporları" projesi hakkında bilgi verdi.

Yargı Reformu Stratejisinin en önemli hedeflerinden birisinin şeffaflık ve hesap verilebilirliği sağlamak olduğuna vurgu yapan Azapağası, bu kapsamda başlatılan projeyle yargı hizmetindeki şeffaflığı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Raporlar internet üzerinden yayımlanacak

Projenin, şeffaflık ve hesap verilebilirliği artıracağını söyleyen Azapağası, şöyle konuştu:

"Faaliyet raporlarında, dava çeşitleri, tutuklama ve personel durumları, bütçenin adliyelerce ne şekilde kullanıldığı, soruşturmaların etkin yapılıp yapılmadığı, infaz hizmetleri gibi birçok konuda bilgiler yer alacak. Böylece kamuoyu tarafından bu bilgiler yakın şekilde takip edilecek. Vatandaşlar, adliyelerin çalışmaları konusunda bilgi sahibi olacak. Raporlar, internet üzerinden ilgili adliyelerce her yıl düzenli olarak yayımlanacak."

Azapağası, çalışmaları tamamlanan projenin bu yıl içerisinde hayata geçirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

AA

Okunma Sayısı: 1567
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı