"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hangisi doğru?

21 Ocak 2015, Çarşamba
Hükümet Sözcüsü Arınç, AK Saray’da yapılan “Bakanlar Kurulu” toplantısını “ülkenin yönetilmesi, Bakanlar Kurulu ve hükümetimize ait bir görevdir” şeklinde açıklarken, yandaş olarak tabir edilen gazeteler, olayı “Başkanlık sistemine ilk adım” olarak lanse ettiler. Kamuoyu ise olayı “hangisi doğru?” sorusu ile değerlendirdi.

Önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu AK Saray’da toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantıyla ‘başkanlık sistemine geçiş yapıldığına’ ilişkin eleştiriler yapılıyor, bunu doğru buluyor musunuz” denilmesi üzerine, “Bunlar o kadar temelsiz düşünceler ve iç politika yani günlük politika içerisinde o kadar tüketilen, sakız gibi çiğnenen konular ki bunların ciddiyeti konusunda lütfen herkes çok dikkatli olsun” ifadesini kullandı. Ancak, kamuoyunda yandaş olarak değerlendirilen medya organları, toplantıyı, “Başkanlık sistemine ilk adım” şeklinde yorumlayan manşetlerle çıktılar. Haliyle kamuoyu şu soruyu sordu: “Hangisi doğru?” 

HERKESİN SORUMLULUĞU AYRI

 Arınç, “Bir başbakanımız var, hükümetimiz var, bir cumhurbaşkanımız var. Herkes kendi yetkisi ve sorumluluğu içerisinde hareket ediyor” dedi. Arınç, bir gazetecinin, Erdoğan’ın göreve gelmesinin ardından Cumhurbaşkanlığında bazı yeni başkanlıkların kurulduğunu hatırlatarak, “Ardından, ‘gölge kabine gibi çalışacak’ iddiaları ortaya atıldı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı bu konuyla ilgili sizlere bilgi verdi mi, bu başkanlıklar nasıl çalışacak, hükümetle Beştepe arasında nasıl koordinasyon sağlanacak” demesi üzerine Arınç, “Cumhurbaşkanlığında nasıl bir yapılanma olduğu, ne kadar başkanlık kurulduğu, bunların ne şekilde çalışacağı kesinlikle gündemimizde yoktu” karşılığını verdi. “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantıyla ‘başkanlık sistemine geçiş yapıldığına’ ilişkin eleştiriler yapılıyor, bunu doğru buluyor musunuz” denilmesi üzerine Arınç, “Bunlar o kadar temelsiz düşünceler ve iç politika yani günlük politika içerisinde o kadar tüketilen, sakız gibi çiğnenen konular ki bunların ciddiyeti konusunda lütfen herkes çok dikkatli olsun” ifadesini kullandı.   

PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEM YÜRÜMEKTEDİR

Parlamenter demokratik sistemin bugün Türkiye’de yürüdüğünü de aktaran Arınç, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri 1982 Anayasası’ndaki gibidir. ‘Bu bir çelişki midir’ diye soranlara, o zaman 2007’de cumhurbaşkanı adayı Sayın Abdullah Gül, Meclis’te seçilebilmiş olsaydı, 367’nin arkasına sığınıp da Meclis’i kilitleyenler eğer insafa gelmiş olsalardı, anayasa değişikliği yapılmayacak ve yine cumhurbaşkanları Meclis tarafından seçilmeye devam edecekti. Evet, doğrudur, halk seçmiştir, yüzde 52 oyla birinci turda. Ancak yetkileri Anayasa’da belirtilen yetkilerdir. Yani parlamenter demokratik sistem bugün Türkiye’de yürümektedir, şu veya bu şekilde. Peki ileride seçimler oldu, büyük bir çoğunlukla yeni anayasanın yapılması gündeme geldi. Anayasa yapılırken de bir başkanlık sistemi benzeri Türkiye için uygun görüldü. Halk da referandumda buna ‘evet’ dediyse söylediklerinizin hepsi o seçimlerden ve o yeni anayasadan sonra mümkün olabilecek. Yoksa 82 Anayasası, yarısından fazlası değişmiş, arada akordu bile kalmamış bir anayasa olarak yürürlükte kaldığı müddetçe bunların konuşmanın hiç faydası yok.” 

AA

Okunma Sayısı: 1615
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa BİTER

    21.1.2015 08:21:32

    İnsanlar iki gün konuşur unutur ama,unutmayan katipler var,söylenen her kelime harf harf yazılmaktadır.Vatandaşı tv ile gazete ile radyo ile aldatmak kolayda,ya Cenab-ı Allah'ı ne ile aldatabiliriz acaba ?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı