"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Haram parayla, helâl iş yapılmaz’

29 Aralık 2018, Cumartesi
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) düzenlediği faaliyette, “Türkiye’nin geleceği, geleceğin Türkiye’si” başlıklı bir konuşma yaptı.

Çanakkale Köprüsü’nün temellerinin atıldığından yeni haberleri olduğunu belirten Karamollaoğlu, ihale ve yapım sürecinde soru işaretlerinin olduğunu ve buradan ‘kötü kokular geldiğini’ söyledi. Karamollaoğlu iktidarın rant düşkünlüğüne dikkat çekerek, ‘haram parayla, helâl iş yapılmaz’ dedi. Karamollaoğlu, dünyada ekonomi alanında ciddi sorunlar olduğunu belirterek, gelişen ülkelerin daha da zenginleştiğini, gelir dağılımındaki adaletsizliğin arttığını kaydetti. Sanayi ve teknolojide bir tahakkümün gerçekleştiğine vurgu yapan Karamollaoğlu, “Uzay teknolojisi de önemli diğer bir konu. Savaş sanayii ve teknolojisinde müthiş gelişmeler var. Bizim ürettiklerimizin dışarıyla kıyası mümkün değil. Tüfekler üretiyoruz, ama bunların hepsi geride kaldı. Buradaki teknoloji başka bir teknoloji. Bu sebeplerden dolayı gelişmiş ülkeler dünyada bazı yerleri kontrol etmek istiyorlar. Uçak gemileri Amerika’nın her yerinde var. Onları rahatsız eden bir durum olduğunda oraya ulaşmaları  bir gün sürüyor” ifadelerini kullandı. 

Toplumsal kamplaşma var 

Konuşmasının sonunda Türkiye’nin konumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, “Ülkemizde ahlaki ve manevi yozlaşma zirveye çıktı. Eğitim bir keşmekeşe döndü. Arkadaşlar iktidar geldiklerinde akıllı tahta ve tablet projesiyle geldi. Batılılar da bunları icat etmelerine karşı çocukları bunlardan uzak tutmaya çalıştılar. Toplumsal kamplaşma var. Kamplaşma olursa herkes kendi tarafına çekebileceğini düşündü. Dışarıdan bir taarruz geldiğinde biz buna nasıl karşı koyacağız. Bu ciddi bir problem. Adalet sisteminde de sıkıntılar var. Ekonomik bir darboğaz içerisindeyiz. Bundan çıkmak için mucize mahiyetinde atılımlara ihtiyaç var. Dış politikalarımızda da çelişkilerimiz var” dedi. 

İstanbul - Ülker Yılmaz Caba

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2784
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı