"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hasan Cemal’e 5 yıla kadar hapis istemi

16 Nisan 2019, Salı 17:38
Gazeteci Hasan Cemal hakkında 2015 yılında kaleme aldığı, “Silvan’dan: Bizi acılara, ölümlere o kadar alıştırdılar ki…” başlıklı yazısı nedeniyle açılan davanın 2. duruşması dün İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Cemal hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla Terörle Mücadele Kanunun (TMK) 7/2 maddesi uyarınca 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezası verilmesi istendi.

Duruşma, 7 Mayıs’a ertelendi. Tutuksuz yargılanan Hasan Cemal ile Avukatı Fikret İlkiz’in hazır bulunduğu duruşmayı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş izledi. Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, Cemal’in “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla Terörle Mücadele Kanunun (TMK) 7/2 maddesi uyarınca 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırmasını istedi. Avukat Fikret İlkiz’in mütalaaya karşı savunma yapmak için istediği ek süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 7 Mayıs’ta saat 16.45’te görülmesine hükmetti.

Etiketler: hasan cemal
Okunma Sayısı: 990
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı