"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hatay'da baraj kapakları açıldı, İzmir'de köprü çöktü

12 Ocak 2019, Cumartesi 19:13
Sağanak yağış nedeniyle Amik Ovası sulara gömüldü, İzmir'de işçiler mahsur kaldı.

Hatay’da etkili olan sağanak yağışın ardından Tahtaköprü Barajı’nın kapakları açıldı ve Amik Ovası sular altında kaldı. Hatay Havaalanı yolu kısmen kapanırken, çok sayıda evi su bastı.

Bir haftadır süren sağanak yağışla Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki tarım arazilerinin sulanması için yapılan Karasu Çayı üzerindeki 184 bin metreküp kapasiteli Tahtaköprü Barajı’nda su seviyesi, 170 bin metreküpe ulaşınca kapaklar açıldı.

Barajdan bırakılan su, Karasu Çayı kıyısındaki Kırıkhan ilçesinin Torun, İçada, Karadurmuşla ve Kazkeli Mahalleri ile Hatay Havaalanı çevresini adeta göle çevirdi. Antakya -Hatay Havaalanı yolunun bir bölümü de ulaşıma kapandı. Ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Yaklaşık 1,5 metre yükselen suyun bastığı evlerdeki eşyalar da kullanılamaz hale geldi. Göle dönen mahalleyi vatandaşlar terk ederken, evlerin çevresine kum dökülerek set oluşturulmaya çalışılıyor. 

Her yıl aynı sorunun yaşadığını söyleyen mahalle sakinleri, bu duruma köklü çözüm bulunmasını istiyor.

İZMİR-İSTANBUL YOLU 3 SAAT TRAFİĞE KAPANDI

İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Yiğitler mahallesinde, barajın taşması sonucu meydana gelen heyelan sonrasında Yenikurudere, Kanberler, Bayındır bağlantı yolu trafiğe kapandı. Yiğitler Barajı üzerindeki köprü çöktü ve işçiler barajın diğer yakasında iş makineleriyle mahsur kaldı. Manisa’da da 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle Akhisar ilçesinde yaklaşık 3 saat ulaşıma kapandıktan sonra trafik akışının kontrollü sağlandığı İzmir-İstanbul kara yolu trafiğe açıldı.

Etkili yağış nedeniyle Yiğitler mahallesindeki Yiğitler Barajı taştı. Taşmayla birlikte bölgede heyelanlar meydana geldi. Heyelanın etkisiyle Yenikurudere, Kanberler, Bayındır bağlantı yolu trafiğe kapandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 36 saattir bölgede yoğun bir mücadele verirken, kapanan yol açılıyor ancak; heyelan nedeniyle tekrar trafiğe kapanıyor.

KÖPRÜNÜN ÇÖKMESİYLE İŞÇİLER MAHSUR KALDI

Öte yandan, yol üzerindeki Yiğitler Barajı üzerindeki köprü de çöktü. Bu nedenle, baraj çalışanları da iş makineleriyle suyun diğer yakasında mahsur kaldı ve karşıya geçemedi. Mahsur kalan işçilere ise ip yardımıyla yiyecek ulaştırıldı. İşçiler için Yiğitler Barajı üzerinde geçici bir önlem alınarak mahsur kalan işçilerin kurtarılacağı öğrenildi.

İzmir’de kaydedilen son 3 günlük yağış miktarı, 30 yıllık ocak ayı ortalamasının üstüne çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise son 3 günde kentin pek çok bölgesinde metrekareye 250 kilograma yakın yağış düştüğü kaydedildi. Çalışmalar kapsamında, heyelandan kapanan yollara ve taşan derelere müdahale edildiği, su çekme, devrilen ağaçları kaldırma, kar küreme, tuzlama ve mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları gerçekleştirildiği belirtildi.

Etiketler: İzmir, Hatay
Okunma Sayısı: 2299
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı