"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hatıralarına sonsuz rahmetle

19 Mart 2019, Salı 00:42
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi için yayınladığı mesajında “Vatan uğruna canını uğurlayanların hatırasına sonsuz rahmet ve saygıyla” ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kendisinin kaleme alıp seslendirdiği 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi mesajını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılı dolayısıyla yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “Tam da bugün okullarda çocuklarımıza Türkçeyi destanların kalemle yazılmadığını öğrensinler diye; matematiği söz konusu inançsa bazen rakamların önemini yitirebildiğini anlasınlar diye; coğrafyayı her metrekareye bir şehit düştüğünü bilsinler diye; hayat bilgisini her denizin geçilemeyeceğini görsünler diye; yabancı dilleri iki düşman askerinin birbirinin yarasını sarabileceğini hissetsinler diye; tarihi ise 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni unutmasınlar diye anlatıyoruz. Vatan uğruna canını uğurlayanların hatırasına sonsuz rahmet ve saygıyla.”

Şehitler için Toros Dağları’na tırmandılar

Konya’nın Seydişehir ilçesindeki bir grup dağcı, Çanakkale şehitleri anısında Toros Dağları’na tırmandı. Sabah araçlarıyla Taraşçı beldesine gelen 7 dağcı, soğuk hava ve metrelerce karın üzerinde tırmanışa geçti. Toros Dağları’nın zirvesine ulaşan ekip, burada Türk bayrağı ile “Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” yazılı pankart açtı. Seydişehirli dağcılar, zirvede fotoğraf çektikten sonra döndü. Dağcılardan Ali Topak, yaptığı açıklamada, tüm şehitleri 2 bin metre rakımda andıklarını belirterek, Çanakkale’deki tümlere ve Yeni Zelanda’da acımasızca öldürülenlere Allah’tan rahmet dilediklerini söyledi.

Azerbaycan’da tören düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı dolayısıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene, Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Askeri Ataşe Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Türk kurumlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Büyükelçi Özoral’ın Şehitlik Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve iki ülkenin milli marşları okundu. Özoral ve törene katılanlar, temsili şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

AA

Okunma Sayısı: 1310
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı