"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hava Kuvvetleri'ne operasyon: 60 subay ve astsubaydan 40'ı gözaltına alındı!

23 Kasım 2016, Çarşamba 11:14
Konya merkezli dün 19 ilde 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında Gülen Hareketine yönelil operasyonlarda hakkında yakalama kararı çıkan aralarında pilotlarında bulunduğu havacı 60 subay ve astsubaydan 40'ı gözaltına alındı. 20 subay ve astsubay ise aranıyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından Gülen Hareketine yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. 

Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, aralarında kurbay yarbay, kurbay binbaşı ve pilotlarında bulunduğu 60 subay ve astsubay hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı. 

Hakkında yakalama kararı çıkan Konya 3, İstanbul 8, Ankara 11, İzmir 11, , Adana 4, Eskişehir 2, Kayseri 4, Amasya 2, Diyarbakır 2, Kütahya 2, Denizli, Balıkesir, Hatay, Isparta, Muğla, Trabzon, Samsun, Aksaray ve Gümüşhane'den birer kişi ile yurt dışındaki 2 üsteğmenin yakalanması için eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 40 şüpheli gözaltına alındı. 20 şüphelinin ise gözaltına alma çalışmaları sürüyor.

DHA

Etiketler: konya, pilot, operasyon
Okunma Sayısı: 1536
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı