"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'li vekile ortak tepki: İhanettir

23 Şubat 2016, Salı 16:03
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında değindiği hususlardan birtanesi de Ankara saldırısının failinin taziye çadırının HDP Van Milletvekili Tuba Hezer' tarafından ziyaret edilmesiydi.

Konuyla ilgili olarak Devautoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları arasındaki benzerlik dikkat çekti.

İşte o açıklamalar:

Davutoğlu: Bir intihar bombacısının taziyesine katılmak insanlığa ihanettir

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "28 canımızın cenaze törenleri yapılırken, o teröriste taziyede bulunamaz. Çünkü bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bu partinin yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir." dedi.

Kılıçdaroğlu: Teröriste taziye ülkeye ihanettir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir HDP milletvekilinin Ankara saldırısı failinin çadırına taziye ziyareti yapmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

Ankara saldırısına değinen Kılıçdaroğlu, HDP Van Milletvekili Tuba Hezer'in saldırının failinin taziye çadırını ziyaret etmesini sert bir şekilde eleştirdi.

"Yanlışa her zaman yanlış dedik, diyeceğiz. Teröristin a'sı b'si olmaz. Bütün siyasi partiler aynı tutumu takınmalı" diyen CHP lideri, şunları söyledi:

"Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir, asla kabul etmiyorum. Parlamentoya geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti'nden aylık alacaksın, 'namusun ve şerefin üzerine' yemin edeceksin, sonra kalkacaksın teröristi ödüllendirir, terör eylemini özendirir gibi çadırına gideceksin. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz."

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 1228
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı