"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hedef, AİHM yolunu kesmek

27 Ekim 2016, Perşembe
Kanun Hükmünde Kararnameyle kamudan atılanlara ‘yargı yolu’ açılacak. Getirilecek olan bu düzenlemeyle AB’den gelen eleştirilerin azaltılması ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuruların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) on binlerce kişinin kamudan atılmasının ardından eleştirilerin hedefi olan hükümetin, tasfiye edilenlere yargı yolunu açma hazırlığında olduğu belirtildi. Uygulamanın amacı ise Avrupa Birliği’nden gelen (AB) ‘hukuka uygunluk’ eleştirilerinin önünü kesmek olarak yorumlandı. 

Hukukçuların madde üzerinde çalıştıklarını belirten hükümet kaynakları, “İşin özü, kamudan atılanlara ve FETÖ kapsamında idari yaptırım uygulanan müteahhitlere ‘yargı yolu’nun açılmasıdır. Madde, bunu düzenleyecek” diye konuştu. Habertürk’ün haberine göre Gülen hareketine mensubu oldukları iddiasıyla bazı askerler, polisler, yargı mensupları ve eski kamu personeli hakkında başlatılan soruşturma sürecine vurgu yapan kaynaklar, çıkarılacak yeni KHK’nın yargı süreçlerini etkilemeyeceğini belirtti.

Başvuruların önü kesilecek

Öte yandan KHK’larla hakkında işlem yapılan eski kamu personellerinin AİHM’e başvuru hazırlığında olduğunun gündeme gelmesinin ardından hükümet, yeni KHK ile iç hukuk yollarının işletilmesini ve söz konusu kişilerin AİHM’e yapacakları başvuruların da önüne geçmeyi hedefliyor.

Geciken adalet, adalet değildir

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kamudan ihraç edilenlerin göreve iade edilmesi için yeni KHK geldiğini belirterek, “FETÖ üyesi olmayanların sayısı çok düşük. Mağduriyet söz konusu değil, hatalar olabilir, onları düzeltiyoruz. OHAL biterken bir yetki vereceğiz idareye. Bu kapsamda hata tespit edilirse, düzenleme yıllar sonra da yapılabilecek” demişti. Canikli’nin bu sözleri eleştiren köşe yazarları da ‘geciken adalet, adalet değildir’ vurgusu yaparak mağdur insanların ruh sağlıklarının bozulduğu ve intiharların arttığını ifade etmişlerdi.

Okunma Sayısı: 6755
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Serdar celik

    27.10.2016 14:21:11

    Magdur yok diyorlar on binler magdur Aklp icinde allahtan korkan kimse kalmadi mi ya..? 18 kisi intihar etti ..yetmiyormu Bu zulme sesiz kalanlarda ortaktir

  • A.Said

    27.10.2016 13:24:22

    Ümitsizliğe gerek yok..Bütün bu hadiselere hükmeden elbette bir kurtuluş yolu gösterir..Türkiye bir Avrupa devletidir,pratikte..Baskınını ila nihaye süreceğine de inanmıyorum.. Demokratik haklarımızı kullanmaya devam edelim,arkadaşlar..

  • Serdar Bey'e

    27.10.2016 10:22:35

    Serdar Bey size nacizane bir önerim olacak sorun odaklı yaşıyorsunuz sonuç şu durumda değişmeyecek siz kendinizi anlatmaya çalışsanız da devlet tarafından sizi anlayan olmayacak hatta sizi dalgaya alacaklar bence bundan sonrası için ne yapabilirsiniz onu düşünün. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

  • Fatıma

    27.10.2016 10:17:56

    Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Zaten Türkiye'de hakkımızı arayacağımız bir adalet sistemi yok. Artık hakkımızı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde arayacağız. Kimse bu hükümetin oyalama politikasına inanmasın.

  • Serdar celik

    27.10.2016 08:27:35

    Ya arkadas biri de cikip dese ya sendikaya uye olmak sendikaya girip cikmak feto uyeligimi.? Ulkemizde sirf sendikadan dolayi ihrac olan 14 bin kisi var..feto cu mu bunlar.?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı