"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her daireye bir otopark şartı geliyor

09 Kasım 2017, Perşembe 13:07
Bina yapımı sırasında üç daireye bir otopark zorunluluğu olduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, bunun daire başına bir olacak şekilde değiştirileceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yeni Otopark Yönetmeliği'nde son durumu paylaştı.

Özhaseki, AA Editör Masası'nda yaptığı açıklamada, "Eskiden bir bina yapılırken, üç tane daireye bir tane otopark gösterme zorunluluğu vardı. Yani belediyeye gittiniz, 12 daire yapıyorsunuz, 4 tane yer göstereceksiniz. Şimdi daire başı bir tane göstereceksiniz. 12 tane daireye 12 otopark yeri. Yoksa yapamazsınız" dedi.

Düzenlemenin zamanı ile ilgili de bilgi veren Özhaseki,  "Son aşamaya geldi. Kendi içimizde bazı prensip kararları verdik. 10-15 gün içerisinde Başbakanlığa, yayımlanması için göndeririz" açıklamasını yaptı.

Okunma Sayısı: 1555
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    10.11.2017 07:52:52

    Sn.Bakan malesef toplumun gerisinde kalmışsınız.2000Yılından önce müteahhitler her daireye bir otopark olacak şekilde binalarını yapıyorlardı.Çünkü otoparkı olmayan daireyi vatandaş neden alsın.Bugün ise her daireye iki otopark sitelerde yapılmaya başlandı.Yine AKP li belediyeler OTOPARK için elbette yaptıkları var amma artan araç sayısı,şehirlerin mevcut durumlarına göre sınıfta kaldılar.YOLLARI OTOPARKA DÖNÜŞTÜRME AKP ile oldu ne yazık ki.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı