"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her gün yeni bir acı

27 Ağustos 2016, Cumartesi
Terör saldırıları ardı ardına yaşanıyor. Cizre’de bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda 11 polis şehit olurken, 75’i polis 78 kişi de yaralandı. Sınırlar dahilinde yaşanan terör olayları engellenemiyorken, sınır dışı operasyonların yapılması tepkilere neden oldu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen intihar saldırısında 11 polis şehit olurken, 75’i polis 78 kişi de yaralandı. Başbakan Binali Yıldırım saldırıyı gerçekleştirenin PKK olduğunu söyledi. Patlamanın ardından Cizre Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası kullanılamaz hale geldi. Polis Cizre’ye tüm giriş ve çıkışları kapatarak saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Deprem etkisi yaptı

Cizre’nin Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK’lılarca bomba yüklü kamyonla saldırı gerçekleştirildi.Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yapan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti.

Babası doğum gününde şehit oldu

Şırnak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK’lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Harun Maytalman’ın 2 yaşındaki oğlunun dün doğum günü olduğu öğrenildi. Samsun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğündeki görevinin ardından 1 hafta önce şark görevi için Cizre’ye giden ve PKK’lı teröristlerin bomba yüklü kamyonla yaptığı saldırıda şehit olan evli ve 2 yaşında bir çocuk babası Harun Maytalman’ın evinde yas var. 

Yayın yasağı geldi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre’deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, “Bu çerçevede yayın yasağı, patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir” denildi.

Okunma Sayısı: 3483
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    27.8.2016 02:18:15

    Ne acıdırki halkımız uykuda.SELVİ denen basın mensubu ki AKP nin yarı resmi basın sözcüsü rolündeki şahıs dememişmiydi'TERÖRİST SALDIRILARINA,CAN KAYIPLARI VE ŞEHİT HABERLERİNE ALIŞMALIYIIIIZ,

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı