"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her sınıfın bir yetim kardeşi olacak

26 Kasım 2014, Çarşamba 15:32
Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle başlattığı, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi kapsamında Eskişehir'de 500 yetim çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Karaman, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz yıl gönüllü olarak yer aldıkları projeye bu yıl ortak olduklarını söyledi.

Dünya üzerinde açlık ve savaşlar nedeniyle milyonlarca çocuğun savunmasız ve bakımsız kaldığını anlatan Karaman, "Özellikle savunmasız bakımsız kalan bu çocuklar aile desteğinden de yoksun bırakılmakta ve yetim bir şekilde hayatlarını sürdürmektedir. Dünyada 500 milyona yakın yetim çocuk var. Sadece Suriye'de 5 milyonu aşkın çocuk savunmasız ve bakımsız kalmaktadır" dedi.

Projenin, yetim çocuklara el uzatırken, aynı zamanda çocuklara başkasını da düşünme, başkası için iyilik yapma gibi değerlerin kazandırılmasında da önemli bir rol oynayacağını ifade eden Karaman, şunları söyledi:

"Projenin hedefinde 50 bin çocuğa yetim sponsoru olmak noktasında bir gayret söz konusu olacaktır. Eskişehir olarak bizim hedefimiz 500'e yakın çocuğumuzun bu manada geçimini, giderini sağlayacak, kendilerine bakımı konusunda yardımcı olacak bir meblağı sağlamak. Bir çocuğumuzun aylık bakımı için ödenecek 90 lira, yıllık bin 80 liraya tekabül etmektedir. Sınıflarımız, 'İyilikte Yarışan Sınıflar' sloganıyla, yetim kardeşleri için para toplayarak, bu projeye katkıda bulunacaklar."

İl ve İlçe milli eğitim müdürleri de birer yetim çocuğa sponsor olsun

Sendika yönetim kurulu olarak, birer yetim çocuğa sponsor olduklarını dile getiren Karaman, "Projenin diğer ortaklarından da bir duyarlılık bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İHH'nın çok önemli bir gönüllüsü ve destekçisidir. Projeye bakanlığımızı da ortak etmesi bu projeye verdiği kıymeti, değeri de göstermektedir. Biz Sayın Bakanımızın gösterdiği bu duyarlılığın, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz tarafından da gösterilmesini bekliyoruz. Onlara teklifimiz var. Birer yetim çocuğa sponsor olarak projeye öncülük etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Karaman, öğretmenlere de seslenerek, şunları kaydetti:

"Bu proje hep birlikte başarıya ulaştıracağımız bir projedir. Bu proje başarıya ulaştığında çocuklarımıza sayılarla, rakamlarla veremediğimiz pek çok değerin kazandırılmasını sağlamış olacağız. Yarınlarımıza daha güvenle bakacağımız bir nesil yetişmesine öncülük etmiş olacağız. Eğitim çalışanlarına bu yakışır. Eğitim çalışanları bu konuda en büyük görevi alacaklardır. Şimdiden projeye gösterecekleri destek için teşekkür ediyorum."

Okunma Sayısı: 609
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı