"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her tepeye kule ve tünel inşa etmişler

16 Şubat 2018, Cuma 16:58
Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ ile teröristlerden temizlenen Afrin kırsalındaki stratejik dağ ve tepelere, terör örgütü PYD/PKK’lıların kule ve tünel inşa ettiği görüldü.

Kısa süre önceye kadar kuleleri ve tünelleri ile ön plana çıkan, Türkiye’yi gören ve Kilis’i hedef alan roket saldırılarının yapıldığı noktalardan Sirgaya Tepesi de harekat kapsamında teröristlerden alındı. Terör örgütü PKK/PYD mensupları, iç savaşın başlamasının ardından kanton ilân ettiği Afrin şehri ve kırsalında baskı ile birçok köyü kontrolüne aldı. Araplar ile Türkmenleri baskıyla evlerinden uzaklaştırarak, buralarda yuvalanan teröristler, Türkiye’nin olası operasyon ihtimaline karşı da hazırlık yaptı. Son 5 yıllık süreçte, Afrin şehirt merkezi ve çevresinin yanı sıra kırsalda bulunan dağ, tepe ve stratejik noktalar, teröristler tarafından ‘kale’ye dönüştürüldü. Teröristler, bu süre içinde hakim nok- taların tamamına, 3- 4 metre yüksekliğinde ve 1 metre kalınlığında betonarme gözlem kuleleri kurdu. Kimi tünellerin ucu, bulundukları yerden kilometrelerce uzaktaki başka tepe veya köye çıkarken, teröristlerin olası operasyonlarda tünelleri kaçış yolu olarak kullandığı belirlendi.

DHA

Okunma Sayısı: 1370
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı