"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her tutuklama yargısız infaza dönüşüyor

21 Mayıs 2017, Pazar
Nazire Kalkan Gürsel, tutuklu eşi Kadri Gürsel’in özgürlüğü için verdiği mücadeleyi anlattı. Gürsel, “Türkiye’de gazeteciyseniz, her gözaltı tutuklamaya, her tutuklama yargısız infaza dönüşüyor” dedi.

Tutuklu eşi Kadri Gürsel’in özgürlüğü için verdiği mücadeleyi anlatan Nazire Kalkan Gürsel, “Türkiye’de gazeteciyseniz, her gözaltı tutuklamaya, her tutuklama yargısız infaza dönüşüyor” diyor. Açık görüş haklarının ellerinden alınmış olduğunu söyleyen Nazire Gürsel, “Biz asla bu kadar uzun olacağını tahmin etmiyorduk. Haftada bir gün kapalı görüş var sadece. Açık görüş hakkımız tamamen gasp edilmiş durumda. Normalde yasalara göre, ayda bir kere açık görüş olması gerekiyor. Ama zar zor sadece iki ayda bir veriyorlar. On yaşındaki oğlumuz babasını üç kez gördü. Biz bu olayı bir aile faciası şeklinde yaşıyoruz. 200 günde haksız hukuksuz, bunun 6 ayı iddianamesiz, hâkim önüne çıkarılmamış bir saat içindeki operasyonla Silivri’ye tıkılmış olan bu insanlar, hakim önüne çıkmak için iki buçuk ay daha bekleyecekler. Bu durumda ne onlar iyi, ne biz iyiyiz ve kimse de iyi olmamızı bekleyemez” şeklinde konuştu.

Bunlar bize Çince gibi geldi 

Operasyon sürecini anlatan Nazire Gürsel, “Bizim için bir şok oldu bu durum. Cemaat deniliyordu, hizmet deniliyordu, Gülenist hareket deniliyordu, 15 Temmuz sonrası FETÖ denilmeye başlandı, hiçbir zaman bizim bunlarla uzaktan yakından ne denirse densin ilgimiz olmadığı için, tüm bunlar bize Çince gibi geldi. Çünkü bu ve bunun gibi hareketlere dâhil olan insanların izlediği yol belli. Bizim kariyerimiz belli, hiçbir bağlantımız yok, her şeyi kendimiz olarak yaptık. Çevremizde herkes gülüp geçiyor. Türkiye’de bu bir alay konusu, yurtdışında da Türkiye’yi küçük düşüren bir iddiaya dönüştü” diye konuştu.

Gazetecilik Türkiye’de neredeyse imkânsız 

DW’nin “Türkiye’den ayrılan gazetecilerin bu tercihini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap veren Gürsel, “Çok acı bir tercih ama nasıl eleştirebiliriz ki insanları? Çünkü gazetecilik Türkiye’de neredeyse imkânsız hale geldi.Gazetecilik yapıyorsanız Türkiye’de eğer, bir sabah gözaltına alınabilirsiniz çok yüksek bir ihtimalde, gözaltına alındığınızda, tutuklanacağınız garanti demektir. Tutuklandığınızda ise aylarca içeride iddianamesiz, hakim karşısına çıkarılmadan tutulacağınız yargısız bir infaza maruz kalacağınız garantidir. Elbette ki insanlar başka yollar, kanallar denemek zorundadır. Hepsinin gönlünün ve aklının Türkiye’de olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Okunma Sayısı: 7613
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    21.5.2017 22:07:35

    Birakin Hz. Ebubekir RA , Hz. Ömer RA zamanindaki adalet-i mahza (tam adaleti) bir kenara sonralari uygulanan adalet-i izafiye (göreceli adalet) bile aranir oldu. Bugün adalet diye uygulanan UCUBE gercekten nedir, adini koyacak gönüllü bile yok! Bunlar Allah'in HESAP SORACAGINI hic mi okumamis, duymamislar? Yok artik ayip ayip! Bu rezalete son! OHAL kisvesiyle istedigin ZULMÜ, ADALETSIZLIGI, AHLAKSIZLIGI isleyemezsin arkadas bunun HESABI SORULACAK! 82 Gündür bu mazlum maznun ve masum yavrumuz Nur'un ne günahi var ? Ya söyle ve kanitla ya da adaletini teslim et derhal serbest birak! Ve ey Zalim ! Hakimleri kararlarindan dolayi ekmeklerinden olacaklari konusunda tehdit etme. Allah senin zulmünün karsiligini MUTLAKA VERIR ve bunu kimse engelleyemez!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı