"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Hero" tişörtü giyen sanık ve ablası hakkında istenen ceza belli oldu

27 Eylül 2017, Çarşamba 16:27
15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın duruşmasına üzerinde "hero" yazılı tişörtle gelen sanık Gökhan Güçlü ile tişörtü temin eden ablası hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Sanıklar hakkında istenen 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasının, suç basın yoluyla işlendiği için yarı oranında artırılması istendi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanık Güçlü ve tişörtü gönderdiği belirlenen kardeşi Bahar Güçlü hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Başsavcılığın çalışması sonucu elde ettiği bilgi doğrultusunda hazırlanan 4 sayfalık iddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mahkemece kabul edilen iddianamede sanıkların propaganda yaptığı bildirildi.

Olayın ayrıntılarına yer verilen iddianamede, şüpheli Bahar Güçlü'nün sanığa kargoyla gönderdiği ve içerisinde Türkçe karşılığı "Kahraman-kahramanlar ölümsüzdür" anlamına gelen "Hero-Heroes are Immortal" yazılı beyaz renkli tişört ve mektup bulunduğuna işaret edildi.

Tişörtün, 30 Mayıs 2017'de infaz koruma personeli tarafından Gökhan Güçlü'ye teslim edildiği aktarılan iddianamede, mektupta, "Sana küçük bir hediye aldım. Üzerinde kahraman yazıyor. Sen bizim kahramanımızsın, sen bizim her şeyimizsin" ibarelerinin yazılı olduğuna yer verildi.

AA

Okunma Sayısı: 2678
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı