"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hiranur, Suriyelilerin eğitimi için çalışıyor

14 Mayıs 2017, Pazar
Hiranur Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kul, vakfın Suriyelilere yönelik çalışmalarından bahsetti.

“Mart 2011’de Suriye’de başlayan ve halen devam etmekte olan kriz, 200 binden fazla insanın ölümüne ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine sebep oldu! diyen Mustafa Kul, iç karışıklıklar başlamadan önce 20 milyon civarında bir nüfusa sahip olan Suriye’de bugün yaklaşık 12,2 milyon kişi acil insanî yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti. Söz konusu süreçte, 3 milyonu aşkın Suriyeli’nin de kurtuluşu komşu ülkelerde sığınmakta bulduğunu anlatan Mustafa Kul, “Türkiye, 2 milyondan fazla Suriyeli misafirlerimizin yaklaşık % 10’u Urfa Çadır Kente dâvet edilerek konaklama ihtiyaçları giderilmeye çalışılmıştır. Barınma merkezinde insanî ihtiyaçların dışında Suriyeli misafirlerin sosyal ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve mesleki kurs faaliyetleri yürütülmektedir. Sayıları her geçen gün artan sığınmacılara yönelik bugüne kadar kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri iş birliği ile yürütülen insanî yardım odaklı çalışmaların, politik ve siyasal süreçlerin uzaması ve adeta belirsiz bir hal almasıyla birlikte, özellikle çocukların ve gençlerin eğitim-öğretim mağduriyetleri, yüksek derecede hissedilmeye başlandı’ dedi.

Eğitimlerine yardımcı oluyoruz

Mustafa Kul, vakıf olarak Suriyeli öğrencilerin eğitimlerine yardımcı olduklarını kaydederek, “Suriyeli öğrencilerin İslâmî ilimler yönünden eğitimlerini tam anlamıyla alabilmeleri için Hiranur Vakfı olarak 2012 yılında Urfa Valiliği ile yapılan görüşmeler sonucunda öğrenciler 6 aylık periyotlarda Çadır Kentten alınarak İstanbul’da bulunan eğitim - öğretim merkezlerimize getirildi. Muhacir kardeşlerimizin hem İslâmî hem de fenni ilimlerdeki eksikliklerini gidermeye çalışmaktayız. Bu anlamda vakfımızda misafir ettiğimiz öğrencilerimizin barınma, eğitim vb. ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı. 

 

İstanbul - Yeni Asya

Etiketler: hiranur
Okunma Sayısı: 1374
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı