"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Hocalı Katliâmı" masaya yatırılacak

18 Kasım 2014, Salı 15:33
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Soykırım Hakikatlerinin Tanıtılması Sosyal Birliği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından organize edilen "Yüzyılın Vahşeti Hocalı’ya Uluslararası Hukuki Bakış" konulu panel yarın Ankara'da düzenlenecek.

Hocalı katliâmının uluslararası hukuki boyutlarının masaya yatırılacağı toplantıya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil’in yanı sıra Azerbaycan’dan çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bürokrat ve gazetecinin katılması bekleniyor.

"Hocalı, Bosna'dan sonraki en vahşi katliam"

EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, AA'ya yaptığı değerlendirmede, Azerbaycan-Ermenistan arasında 1992'de yaşanan gerginlikte Ermeni güçlerinin Hocalı'da 106'sı kadın, 83'ü çocuk 613 sivili öldürdüğü katliam sonucu, bin 500 kişinin ortadan kaybolduğuna ve Karabağ bölgesinde 1 milyon kişinin evlerini terk ettiğine işaret ederek "Hocalı, Bosna'da Sırpların yaptığı katliamdan sonra dünyanın gözleri önünde gerçekleşen en vahşice katliamdır" dedi. 

Okunma Sayısı: 1252
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı