"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hollanda, ülkesindeki 'Siyasal İslâm' faaliyetlerinden endişeli

18 Ağustos 2018, Cumartesi 20:51
Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden NRC, Milli Görüş Teşkilatı'nın Türkiye kökenli gençleri radikal görüşlere sahip vaizler tarafından İstanbul'da açılan yaz kamplarına götürerek eğitim verdiğini yazdı.

Türkiye'nin "gençlerin dinini ve dilini unutmaması için" haftasonu okulları açma girişimi Hollanda'da geçen hafta tartışmaya neden oldu. Hollanda Meclisi, bunu kaygı verici bulduğunu açıklamıştı. NRC gazetesine göre ise 2013 yılından bu yana bunun tersi bir gelişme yaşanıyor, Hollanda'daki gençler, Türkiye'ye götürülerek orada eğitiliyor.

NRC'ye göre Türkiye kökenli cami organizasyonu Milli Görüş, her yaz onlarca Türkiye kökenli çocuğu İstanbul'da "radikal görüşlere sahip vaizler tarafından" yönetilen yaz kamplarına götürüyor. Yol ve diğer masraflar çocukların aileleri tarafından karşılanıyor.

NRC: Türk toplumundaki radikalleşme, Hollanda istihbarat için "kör bir nokta"

Gazete, haberle ilgili ulaşılan Milli Görüş yetkililerinin konuyla ilgili açıklama yapmadığını da bildirdi.

Gazeteye göre, Hollanda Türk toplumundaki radikalleşme, istihbarat için "kör bir nokta". Faslı gençler arasındaki radikalleşmeyi yakın takibe alan polis ve istihbarat, Türkiye kökenli gençler konusunda yeterince bilgiye sahip değil.

 

BBC Türkçe

Etiketler: Türkiye, Hollanda, radikal
Okunma Sayısı: 1306
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı