"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hrant Dink anıldı

20 Ocak 2016, Çarşamba 10:22
Gazeteci Hrant Dink, bundan dokuz yıl önce vurulduğu yerde, Agos gazetesinin İstanbul’un Şişli ilçesindeki eski binası önünde törenle anıldı.

Bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak Taksim Meydanı’ndan Agos’un önüne yapılacak yürüyüşe polis izin vermedi. Saat 13:30’da başlaması planlanan yürüyüşe katılmak isteyenler kaldırımlardan dağınık biçimde Agos’un eski binasına ilerledi. Polis bu yıl üst düzey güvenlik önlemleri de aldı. Osmanbey metro çıkışları önünde üst araması yapan polis, caddeye de barikatlar yerleştirdi. Anma törenine gelenler, barikatlarda üstleri aranarak alana alındı. Anma töreni, saat 15:00’da Hrant Dink’in konuşmaları eşliğinde yapılan saygı duruşuyla başladı. Kalabalığın elinde, Hrant Dink ile Tahir Elçi’nin fotoğraflarının olduğu dövizler dikkat çekti. Törene katılanlar, Tahir Elçi’yi de unutmayarak, ‘Hepimiz Tahir’iz, hepimiz Kürdüz’, ‘Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Tahir’iz’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Katilleri koruyan cinayete ortaktır’ diye slogan attı. Törende konuşan Bülent Aydın’ın “Hrant Dink'i koruyamayan devlet, cinayet şebekesini 9 yıldır koruyor" sözleri dikkat çekti.

Ekrem Özden / İstanbul
[email protected]
EkremOzden86

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1718
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı