"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuk da sıfırlandı

15 Mayıs 2016, Pazar
Siyasetin müdahaleleri sonucunda her geçen gün güven kaybına uğrayan yargı, son olarak MHP kongresi için verilen kararlarla iyice tartışılır hale geldi.

SİYASETİN GÖLGESİNDE YARGI OLMAZ

SON günlerde siyaset ve yargı cephesindeki gelişmeler yargıya güveni iyice sarstı. MHP’nin kongre sürecinde Yargıtay’ın kararını geciktirmesi kaosu derinleştirirken, mahalli mahkeme kararlarındaki zıtlıklar da kafaları iyice karıştırdı. Yargı ve siyaset kurumların bu kadar içiçe geçmesi tartışılıyor.

HSYK ELİYLE YARGIYA MÜDAHALE İDDİASI VAR

bu arada, hükümetin HSYK eliyle Yargıtay ve Danıştay’ı yeniden dizayn edeceği iddiaları endişeleri arttırıyor. HSYK’nın siyasetten yana tavır aldığı ve bunun da yargının üzerinde bir baskı oluşturduğu belirtilirken, bu süreçte yargının verdiği çelişkili kararlar da bu iddiaları güçlendiriyor.

Okunma Sayısı: 2769
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı