"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuk devleti açısından vahim bir noktadayız

31 Aralık 2014, Çarşamba 14:38
Yeni Asya Medya Grubu Hukuk Danışmanı Avukat Kadir Akbaş, Risale-i Nur Enstitüsü ve Köprü Dergisi tarafından düzenlenen 'Ortadoğu Paneli' öncesinde yapılan masa çalışmalarında Yeni Asya EuroNur video ekibinin 14 Aralık Medya Operasyonu ve hukuksuzluklarla ilgili sorularını cevaplandırdı.

"İktidar, önündeki engelleri kaldırmak için dinî grupları tasfiye ediyor" diyen Akbaş, açıklamasında:

"Doğrusu ben gidişatı çok vahim buluyorum, 16 yaşındaki bir çocuğun hakaret suçunu işlediği iddiasıyla tutuklanıp cezaevine gönderilebildiği bir ülkede hukuk devleti anlayışının güçlü olduğundan bahsetmek mümkün değil. Her ne kadar 2 gün sonra yapılan itiraz yerinde bulunmuş ve evladımız tahliye edilmiş olsa bile 16 yaşındaki bir çocuk polislerin gözetiminde okulundan, sınıfından alınıp, arkadaşlarının gözü önünde tutuklanabiliyorsa bu, hukuk devleti açısından çok vahim bir noktada olduğumuzu gösteriyor.

Bakın AKP iktidarı, iktidarının ilk 6 ayında AB ile ilgili bazı iyileştirmeler yaptı, yalnız son 2 yıldır 12 Eylül hukukunun bile gerisine düşen düzenlemeler yapıldı. Şahsen ben bu dönemi "Başörtüsü yasağının olmadığı bir 12 Eylül" olarak görüyorum." ifadelerine yer verdi.

Okunma Sayısı: 1876
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı