"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuk dibe vurdu

18 Ocak 2018, Perşembe
Tutuklu gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlâli” kararına rağmen ağır ceza mahkemeleri tarafından tahliye edilmemeleri dünya basınında da yankı uyandırdı.

FranKFurter Allgemeine Zeitung:

“Hâkimler, hâkimlere karşı”

Gazete ve ajans haberlerinde gelişmenin Türkiye’deki yargı krizinin büyümesine yol açacağı ve hukuk devletine da daha da zarar vereceği belirtildi. Almanya’nın Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, “Türkiye’de hukuk devletinin gerilemesinde yeni bir dip noktaya ulaşıldı” diye yazdı. “Hâkimler, hâkimlere karşı” başlıklı haberde “Türkiye’nin, 2016 Temmuz ayında OHAL ilân edildiğinden bu yana anayasal devlet niteliği her zamankinden daha da azdı, ancak Anayasa Mahkemesi’nin (kararına) açıkça saygı gösterilmemesi yeni bir durum” ifadelerine yer verdi. 

FRANSIZ LE MONDE:

Yargının meşrûiyetini kaybettiğini ortaya koydu 

Fransa’nın Le Monde gazetesi de Anayasa Mahkemesi kararının emsal niteliğinde olduğunu yazdı.  P24’ün derlemesine göre gazetenin haberinde, Altan ve Alpay’ın ceza mahkemeleri tarafından tahliye edilmemelerine ilişkin ise şu yorumda bulunuyor Marie Jego: “Anayasa Mahkemesi kararının Resmî Gazete’de yayınlanmasını beklerken basit bir aksaklık mı? Yoksa Cumhurbaşkanlığı ‘Sarayı’ tarafından telefon açılmasının bir sonucu mu? Kesin olan şu ki, ülkenin en yüksek mercii tarafından verilen kararın alt mahkemelerce uygulanmaması yargı kurumunun meşrûiyetini kaybettiğini ortaya koydu.” 

İNGİLİZ FINANCIAL TIMES:

AİHM’e sayısız başvurulara sebep olacak 

İngiliz Financial Times gazetesinde ise Laura Pitel imzasıyla yayınlanan, “Türkiye’ye tutuklu gazetecilerden dolayı yargı krizi uyarısı” başlıklı haberde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Altan ve Alpay’ın da dahil olduğu tutuklu gazeteciler dâvâlarıyla ilgili bir karar vermesinin beklendiğine işaret ediliyor. Haberde, “Altan ve Alpay’ın tahliyesi kararı bir sürpriz oldu. Karar, (Anayasa) Mahkemesi’nin, haklarının ihlâl edildiğini düşünen kişilerin Türkiye adalet sisteminde bir çözüm yolu bulabileceklerini göstererek AİHM tarafından bir müdahaleyi önlemeye çalıştığına dair spekülasyonlara yol açtı. Hukukçulara göre karar Strasbourg’a (AİHM’e) sayısız başvurulara sebep olacak” deniliyor.

Etiketler: aym, alpay, altan
Okunma Sayısı: 4337
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı