"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Hukuk'un sıfırlandığı kongre bilmecesinde son noktayı Yargıtay koyacak

17 Mayıs 2016, Salı 10:43
MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarına son noktayı koyacak Yargıtay 18. Hukuk Dairesinde dosya üzerindeki inceleme sürüyor.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesince olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen çağrı heyetinin aldığı karar gereği 15 Mayıs'ta yapılması planlanan kurultayın toplanamamasının ardından gözler yeniden parti genel merkezinin temyiz talebini karara bağlayacak Yargıtaya çevrildi.

Yargıtaya 3 Mayıs'ta gelen dosya üzerinde tetkik hakiminin ön incelemesi tamamlandı. Dosyayla ilgili inceleme yapmak üzere bir Daire üyesi görevlendirildi. Üyenin incelemesini tamamlamasının ardından Yargıtay 18. Hukuk Dairesi heyeti dosyayı görüşerek kararını açıklayacak.

Heyetin kararını vermesi için süre sınırlaması yok

Heyetin, dosya hakkındaki kararını vermesi için süre sınırlaması bulunmuyor. Ancak muhalifler, yaşanan tartışmalara bir an önce son verilmesi için Yargıtayın ivedilikle karar vermesini bekliyor.

MHP'de muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, olağanüstü kurultayın toplanamamasının ardından Yargıtay kararının beklenmesi konusunda uzlaşmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Yargıtayın olağanüstü kurultayın yapılması yönünde bir karar alması durumunda kurultayı toplayacaklarını açıklamıştı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanlığındaki temyiz incelemesi ise sürüyor. Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, dosyanın bu ay içinde sonuçlandırılacağı belirtilmişti.

Hukuk da sıfırlandı

Siyasetin müdahaleleri sonucunda her geçen gün güven kaybına uğrayan yargı, son olarak MHP kongresi için verilen kararlarla iyice tartışılır hale geldi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/hukuk-da-sifirlandi_396989

Meral Akşener: MHP'yi, AKP'nin ve sarayın arka bahçesi yaptırmayacağız!

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, kurultayın yapılması planlanan otelin önünde açıklama yaparak, "Sabaha kadar bekleyecektim ama dediler ki saat 07.00'den beri herkes burada. Yiyecek, su yok. En temel ihtiyaçlarını giderecek bir yol yok. Onun için şimdilik hepimiz evlerimize gidiyoruz. Ne yaparsanız yapın ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz" dedi.

Partili ve delegelerin toplandığı alanda bir otobüsün üstünden hitap ederken, 'Bahçeli istifa' sesleri yükselince Akşener, istifa sloganlarını engelledi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/politika/meral-aksener-mhp-yi-akp-nin-ve-sarayin-arka-bahcesi-yaptirmayacagiz_397080

AA

Okunma Sayısı: 2494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    17.5.2016 17:19:32

    AKP lilerin meşhur sıfır sloganını geç anlıyoruz. HERŞEYİ SIFIRLIYORUZ,Ancaaak yandaşlara peşkeş de kazançları sağdan da çoook sıfırlıyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı