"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuk ve diplomasi ‘restore’ edilmeli

12 Ekim 2017, Perşembe 11:09
Gazeteci yazar Taha Akyol, bugünkü köşe yazısında, Türkiye'nin hukuk ve diplomasisini restore etmesi gerektiğini yazdı.

 

Gazeteci yazar Taha Akyol, Türkiye'nin hukuk ve di plomasisini restore etmesi gerektiğini yazdı. Akyol'un Hürriyet'de yer alan bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İktidar, tecrübeli diplomatların da katılımıyla mutlaka bir ‘gözden geçirme’ çalışması yapmalı, içeride hukuku, dışarıda diplomasiyi ‘restore’ etmelidir. Muhafazakârların idolü Abdülhamid, 1897’de İstanbul’daki Amerikan Büyükelçi Oscar Straus’un ricasıyla, Filipin Müslümanlarının Amerika’ya karşı ayaklanmasını önlemişti. Diplomat hükümdar denge siyasetinde Amerika ile ilişkileri geliştirmeye özen gösteriyordu. (Kemal Karpat, İslam’ın Siyasallaşması, sf.376-379)

(...) Bugün Amerika’yla vize krizi söylemle körüklenmeden sessiz diplomasiyle çözülmelidir.

Ortadoğu’da karabulutlar yoğunlaşırken, hukuk ve diplomasi iki acil ihtiyacımızdır.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2581
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı