"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuksuz engel Meclis gündeminde

26 Nisan 2017, Çarşamba 23:59
Tutuklulara yönelik hak ihlalleri her geçen gün katlanarak artıyor. Yeni Asya gazetesinin cezaevlerine alınmamasını CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis gündemine taşıdı.

CHP Miletvekilli Veli Ağbaba, Yeni Asya Gazetesi'nin cezaevlerine alınmamasıyla ilgili soru önergesi verdi. Adalet Bakanlığı'nın cevaplaması istemiyle verilen önergede Yeni Asya gazetesinin Ankara, Adana, İzmir, Trabzon, İstanbul, Ağrı, Van, Kars, Batman ve Denizli illerindeki cezaevlerine girişinin bir gerekçe belirtilmeksizin engellendiği belirtildi.

Bir çok cezaevinde Cumhuriyet, Sözcü ve BirGün gazeteleri gibi muhalif başka gazetelerin de engellendiğine dikkat çeken Ağbaba, şu sorulara cevap verilmesini istedi:  

Bakanlığınızın Yeni Asya gazetesinin cezaevlerine sokulmaması ile ilgili bir kararı ve talimatı bulunmakta mıdır?

Cumhuriyet, Sözcü, BirGün ve son olarak da Yeni Asya gazetesinin cezaevleri yönetimlerince engellenmesinin gerekçeleri nedir? Söz konusu gazetelerde Bakanlığınızca tespit edilen sakıncalı bir içerik mi vardır? Varsa bu içerikler nedir?

Cezaevlerine girmesine izin verilen gazeteler hangileridir? Cezaevlerine girebilecek yayınlara kimler hangi kriterlere dayanarak karar vermektedir?

2017 yılının Nisan ayında cezaevlerine girişine izin verilen gazetelerin isimleri ve dağıtım adetleri nedir?"

Okunma Sayısı: 3651
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Zübeyir Ergenekon

    27.4.2017 08:51:55

    Hey Allah'ım! Dunya tersine dönmüş. Dindar hükümet engelliyor, CHP niye yasaklandı diyor...

  • Abdurrahman KOÇAK

    26.4.2017 14:23:05

    Teşekkürler Sayın Veli Ağbaba.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı