"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuksuzluk üstüne hukuksuzluk

16 Mayıs 2018, Çarşamba 19:19
Türkiye hapishanelerinden her gün yeni bir hak ihlâli haberi geliyor.

Urfa Hilvan’da bulunan 2 No’lu T Tipi Hapishanesi’nde kadın tutuklular yaşadıkları taciz, görüş yasakları ve artan baskıları anlattı.

Aktarılan bilgilere göre idarenin başka yer olmadığı iddiasıyla zorla koğuşları birleştirilen kadınlar 10 kişilik koğuşta, 29 kadın ve 3 yaşından küçük çocukla kalıyorlar. Tutsakların revir hakları 3 aydır sistematik olarak engelleniyor. Her hafta bir bahane uydurularak ya revire çıkarılmıyor ya da oldukça geç ve az kişi çıkarılıyor. Son süreçte yoğun yağmur sebebiyle sürekli suları kesiliyor ve salgın başladı.

Tutsakların fenalaştığı hapishanede gerekli müdahale yapılmadığı gibi kantin günü olmadığı gerekçesiyle hazır su da günlerce verilmedi. Geçtiğimiz ay iki kadın tutsağın dişçiye çıkarıldığı, fakat doktor ve gardiyanın sözlü tacizlerinden dolayı tartışma çıkmasıyla muayene olamadan döndükleri ve bunun ardından ise kadın tutsaklara soruşturma açılarak ceza verildiği öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan (ismini vermek istemeyen) bir tutuklu yakını şunları dedi: “Su sıkıntısı Ramazanda çok büyük sorun olacak. Zaten evlâtlarımız aylardır gerekçesiz bir şekilde hapishanedeler. Bari bulundukları yerde sağlıklarından endişe etmeyelim. Hapishanede bile bir sürü hukuksuzlukla karşılaşıyoruz. Ramazana ulaştığımız bu günde haksızlıkların son bulması için Allah’a yalvarıyoruz.” 

Haber Merkezi

Etiketler: adalet, hukuk, cezaevi
Okunma Sayısı: 2557
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı