"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukukun işlemediği ülkede yaşamak çok acı

19 Eylül 2021, Pazar 19:40
Eski AKP milletvekili, Gazeteci-Yazar Mehmet Ocaktan, “Hukukun işlemediği, insan hayatının en değerli varlığı olan özgürlüklerin askıya alındığı bir ülkede yaşamanın ne kadar acıtıcı olduğunu anlamak için sanırım sadece Kavala davasına bakmak bile yeterli olacaktır. Sadece Kavala değil elbette, daha pek çok insan hiçbir hukukî gerekçe olmadan, hatta doğru dürüst bir iddianame bile hazırlanmadan cezaevinde tutuklu kalmaya devam ediyor. Bu ülkede yaşamanın insanlara bu kadar acı vermesi ne büyük bir talihsizlik… İfade özgürlüğünün ortadan kalktığı, kimsenin kendini güvende hissetmediği, gençlerin gelecek hayallerini kaybettiği bir ülkenin insanları nasıl mutlu olabilir ki…” ifadelerini kullandı.

Karar Gazetesi’ndeki yazısında AKP iktidarının her şeyi biat esasına dayandırdığına işaret eden Ocaktan, “Galiba, iyi başlayan ama vicdanlardaki kirliliğin tahammül sınırlarını aşması yüzünden umutsuzluğa dönen bir iktidar hikayesinin sonuna geliyoruz. Keşke böyle bitmese diyenler olabilir, ama unutmayalım ki bireyler, toplumlar ve de iktidarlar kaderlerini kendi özgür iradeleriyle belirliyorlar” diye yazdı.

Okunma Sayısı: 2962
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tuba

    20.9.2021 02:09:29

    Hukukun işlemediğini görmek ne kadar acı mesela? Bir gecede terörist etiketiyle işinizden olmanın acısını bilir misiniz? Eş dost akraba sandıklarınızın "püf" diye bir anda kaybolmasının acısını peki? Barınacak bir ev, çalışacak onurlu bir iş, hasta olunca faydalınalacak basit bir sigorta, daha da ötesinde konuşacak dert dökecek bir insan bulamamanın ne olduğunu? Hukuk ülkesinde, hakimin ellerinin arasında tartılmaya çalışılan eğer sizin kalbinizse bunun tarifsiz acısını bilir misiniz mesela? Acılarla hayatımız zehir edilmiş. Hangi acıdan bahsedelim size?!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı