"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukukun üstünlüğünde hızla geriye gidiyoruz

23 Ekim 2016, Pazar 00:05
Keyfi kanuni düzenlemeler, hukuka uymayan uygulamalar, hak ihlalleri gibi birçok durum Türkiye’nin hukuk konusunda sınıfta kaldığının bir göstergesi. Dünya Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde açıklanan son verilere göre Türkiye’de hukukun üstünlüğü hızla gerileyerek 99’uncu oldu.

Dünya Hukukun Üstünlüğü Endeksi geçtiğimiz Cuma günü açıklandı. Endeks verilerine göre Türkiye sekiz basamak düşerek 113 ülke arasında 99’uncu oldu. 2012/2013 ölçümünde de Türkiye bir önceki yıla göre 21 basamak gerilemişti. Bu verilere göre Türkiye özellikle son dört yılda Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 30 basamak geriledi. AKP Türkiye’si uluslar arası kalite ölçümlerinde nal toplamaya devam ediyor diyen Gazeteci Metin Münir bu konuyu köşe yazısına taşıdı. 

MÜSLÜMAN ÜLKE YOK

Son büyük düşüşte, darbe girişiminden sonra yapılan keyfi kanunî düzenlemeler ve alınan keyfi kararların büyük bir rolü olmalı diyen Münir, “Türkiye’nin notu yüz üzerinden 43 iken  endeksin birinci sırasındaki Danimarka’nınki 89 idi. Endeksin ilk otuz sırasında Müslüman ülke yok. Müslüman ülkeler arasında hukuk devleti olma özelliğine en fazla sahip olan ülke Birleşik Arap Emirlikleri: Sırası 33, notu 66” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK MAĞDURLARI İLGİLENDİRİYOR

Hukuk zafiyeti en çok darbe girişimi ertesinde yapılan temizlikte, kendini hapiste veya işsiz güçsüz bulunanları ilgilendiriyor ifadelerini kullanan Münir, “bu hukuksuzluk ortamında, kim onların davalarına adil bir şekilde bakacak? Haklı ile haksız nasıl ayrılacak? Hukuksuzluk, yatırım ortamını, özellikle dış kaynaklı yatırımları da kaçınılmaz bir biçimde olumsuz etkileyecek” dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ NELER BELİRLER?

Dünya Hukukun Üstünlüğü Endeksi Hükümet Gücüne Uygulanan Kısıtlamalar, Açık Devlet, Temel Haklar, Yolsuzluğun Olmaması, Düzen ve Güvenlik, Yasaların Uygulanması, Sivil ve Cezai Adalet gibi konularda ülkelerin performansı gibi uygulamalar göz önünde bulundurularak ölçülüyor. 

Etiketler: hukuk
Okunma Sayısı: 2493
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Imtihan Dünyası

    23.10.2016 12:14:48

    O notları da siparis üzerine vermişler açıklaması gelir yakinda. Yoksa bizim ülkemizde ne arar hukuksuzluk iftira( !!!!)

  • Mağdur yok diyenlere

    23.10.2016 11:02:03

    Yine bütün dünya bize karşı cephe almış teraneleri dinlemeyelim. Hukukun ihlal edildiği sadece "normal şartlarda bunları yapamazdık, 241 şehit ve 2000 den fazla yaralinin olduğu, darbe lütuf gibi oldu. Bunları yapma fırsatı oldu" açıklaması ile gorulebilir. Bu açıklamayı başkan olması düşünülen bir insan yapıyor. Bu açıklama ne İslam ne de medeni hukuka uygundur. Bu suçsuz insanların cezslandirildiğının itirafıdır. Allah (cc) masumların gözyaşlarını dindirsin. Hakikati tez elden gün yuzune çıkarsın.

  • Mehmet Albayrak

    23.10.2016 08:37:39

    Olmayan şey geri gidermi şarkıcı sizi hic oldumu

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı