"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hükümet neden PKK yaptı diyemiyor?

26 Ekim 2014, Pazar 14:18
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili Genelkurmay ve hükümet cenahından yapılan açıklamalar kafaları karıştırdı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 3 askerin şehit edilmesiyle ilgiliyapılan açıklamalarda bir detay dikkatlerden kaçmadı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan olayı terör örgütü PKK'nın elemanlarınca yapıldığını açıkça dile getirmezken; Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, "Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist" ifadesinin kullanılması ilgiyle karşılandı.

İçişleri Bakanı Ala'nın faillerle ilgili ısrarlı sorulara, yine aynı ısrarla "Yüzleri maskeli iki kişi tarafından yapıldığı tespit edildi" şeklinde cevap vermesi "Devletin kurumları arasında olayla ilgili fikir ayrılığı mı var?" sorusunu gündeme getirdi.

DAVUTOĞLU: MİSİLLEME YAPILMAYACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimse devletin meşru güvenlik güçleriyle teröristleri aynı zeminde, düzlemde göremez. 'Şurada teröristlere dönük bir operasyonda 3 terörist öldürüldü diye misilleme' gibi bir mantığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler mutlaka cezalandırılacaktır."   

ÖNCE KAMU DÜZENİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, Yüksekova'da üç askerin şehit edilmesine ilişkin "Bu büyük bir alçaklık, korkaklıktır. Sivil giyinimli, silahı olmayan insanların gidip kafasına kurşun sıkmak, bu korkaklığın, alçaklığın en büyüğüdür. Çözüm süreci var diye kamu güvenliğinden, kamu düzeninden kesinlikle taviz verilmeyecek. Hesap soracağız. Devlet burada kararlıdır. En temel zemin güvenliğin tesis edilmesidir. Bu olmadıktan sonra hiçbir şeyi ve hiç kimseyle konuşmayız. Kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa o yapılacaktır" diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2116
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hasan Hüseyin

    26.10.2014 19:47:00

    BU ASKERLERİMİZE KURŞUN SIKANLARI BULUP ANINDA CEZA CEREMEYEN Devlet Dvlet Değildir. Gir şu Kandıl dağıdaki İnleri temizle ki,Virus,Mikrop yol olsun. Boş dağlar,tepelere yeşillikler birünsün,Hayvan sürüleri Süt,Yağ,Peynir üretsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı