"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hükümette farklı sesler

29 Kasım 2016, Salı 13:07
Gazeteci yazar Okay Gönensin, hükümette farklı sesler duyulduğuna dikkat çekerek, bazı “revizyon” ihtimallerinin olduğunu yazdı. "Hükümet ve Ak Parti içindeki rahatsızlıklar açıkça ifade edilme aşamasına gelmiştir" diyen Gönensin'in Vatan'da yayınlanan bugünkü (29 Kasım 2016) yazısı şöyle:

"Başbakan Yıldırım’ın olağanüstü hal altında seçim, referandum yapılamayacağını söylemesi ciddi bir bakış açısı farkıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi açısını tekrar tekrar söylemektedir: “Olağanüstü hali 6 ay daha uzatabiliriz, sana ne!” Buradaki “sana ne” Batı’ya yöneliktir, ama herkes alınabilir. Bir süredir Avrupa Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefindedir. Erdoğan’ın görüşü Avrupa Birliği’nin Türkiye için bir amaç olmadığı ve tek seçenek olmadığı şeklindedir. Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı tweet denilen kısa mesajdan göndererek kendi açısını herkese anlattı: 

“Avrupa Birliği’nde 510 milyon insan refah ve huzur içinde yaşıyor.” Bunu tercüme etmeye herhalde gerek yok, Şimşek’in söylediği çok açık.Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP’li yönetici ve milletvekillerine “eli kanlı terörist” muamelesi yapılmasını doğru buluyor. Ak Parti’nin kurucuları ve önde gelen isimlerinden Mehmet Ali Şahin’in söylediği ise HDP’li milletvekillerinin tutuksuz yargılanabileceği. Ergenekon sanığı olan ve sonradan milletvekili seçilen bazı kişilere bu uygulama yapılmıştı.

Şahin en azından HDP’li milletvekillerinin salınmasını istiyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise belediye başkanlarının tutuklanmasını protesto için kepenk kapatan esnafın da “bedel ödemesini” istiyor. Kültür Bakanı Nabi Avcı, gazeteci yazar tutuklamalarıyla ilgili rahatsızlığını çeşitli şekillerde dile getirmeye, haksız tutuklamalar için bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş de idam cezasının geri getirilmesinin faydadan çok zarar getireceğini açık açık söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın önünde konuşurken konuyu gündeme kendisi getiriyor ve halka sorulacağını tekrar ediyor.

Art arda sıralandığında, bu farklı tutumların ciddi bir ağırlık oluşturmasına rağmen bundan bir “isyan” çıkarmak fazlasıyla abartılı olur. Ama belli ki, şu anda geçerli politik hatlar ve uygulamalarla ilgili olarak Hükümet ve Ak Parti içindeki rahatsızlıklar açıkça ifade edilme aşamasına gelmiştir. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve “ana kadrosu”nun görmemesi de mümkün değildir. Onlar da kuşkusuz bazı “revizyon” ihtimallerini gözden geçireceklerdir."

Haber Merkezi

Etiketler: akp, hükümet
Okunma Sayısı: 3524
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • veyse

    29.11.2016 14:33:30

    Seçim ne diye isteniyor.%100 biat etmeyenleri değiştirmek için.Mevcut olanların ömrü çok zun değil

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı