"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hulusi Akar: ABD'den Patriot alabiliriz

23 Ekim 2019, Çarşamba 20:55
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye'nin F-35 jetlerinin üretimi konusunda yaşadığı anlaşmazlığın aşılacağını umduklarını belirterek, ABD'den Patriot hava savunma sistemi alabileceklerini ifade etti.

Reuters'a konuşan Bakan Akar, ABD yaptırımlarının geçici olduğuna inandıklarını belirterek, Almanya'nın teklif ettiği güvenli bölge önerisini de perşembe günü dinleyeceklerini kaydetti. Akar, "Perşembe günü konuyu Alman muhataplardan dinleyeceğiz" dedi.

Suriye'de yaşanan sıcak gelişmelerle ilgili de konuşan Akar "200 IŞİD militanını uygun bir yerde muhafaza ediyoruz. Barış Pınarı Harekatı tamamlandı, asayiş için görev sürüyor. Asayiş bölgesinde kaldıysa teröristlerin temizlenmesi için çalışma yapacağız. Harekat alanı dışında herhangi bir operasyona ihtiyacımız yok." dedi.

"Suriye'de yapılması planlanan 12 gözlem noktasının sayısı artabilir"

TSK'nın kimyasal silah kullanmasının söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Akar, "Envanterde kimyasal silah yok. Suriye'de 12 gözlem noktası değerlendiriliyor, şartlara göre sayı değişebilir" açılamasında bulundu.

Türkiye'nin NATO'nun merkezinde olduğunu vurgulayan Akar, "Suriye rejimiyle sıcak temasın olmaması gerektiğini ve Rusya'nın bu konuda elinden geleni yapacağını" sözlerine ekledi.

Euronews Türkçe

Etiketler: Hulusi Akar, ABD, Patriot
Okunma Sayısı: 1423
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı