"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hulusi Akar'ın ifadesi ortaya çıktı

25 Temmuz 2016, Pazartesi 12:15
15 Temmuz darbe girişiminde bir süre alıkonulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın tanık sıfatıyla verdiği ifadede "Yanlış yoldasınız dedim" dediği öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminde bir süre alıkonulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz günü yaşadıklarını tanık sıfatıyla savcıya anlattı. Akar, "Beni Gülen ile Tuğgeneral Hakan Evrim görüştürmeye çalıştı. Darbeye karşı durdum, "Yapmayın, yanlış yoldasınız, kan dökmeyin" dedim, dinletemedim" dedi.

Akar'ın ifadesinden öne çıkanlar şöyle:

DİŞLİ "OPERASYON BAŞLADI, HERKESİ ALACAĞIZ" DEDİ

''Yapmayın, yanlış yoldasınız dedim. Ama darbenin başındaki isimlerden Tümgeneral Mehmet Dişli 'komutanım geri dönüş yok, biz bu yola çıktık' dedi. 'Komutanım operasyon başladı herkesi alacağız' gibi şeyler söyledi.

"ULAN NE OPERASYONU, SEN MANYAK MISIN?" DİYE BAĞIRDIM

Hiddetle 'Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın ha yapmayın' şeklinde bağırdım. Benim seninle böyle işlerle olanlarla hiçbir işim olamaz kim bunlar siz kimsiniz dedim.

"ÖLÜM OLMADAN BİTİRİN' DEDİM, İKNA EDEMEDİM"

Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum. Cezasını çekeceklerini hiç olmazsa bir erkeklik gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim 'ölüm olmadan bitirin' dedim fakat ikna edemedim. 'Komutanım bu iş bitti, herkes yola çıktı' anlamında şeyler söylüyordu.''

"DİŞLİ'NİN RUH HALİ FARKLIYDI"

Darbe girişimiyle ilgili olarak ilk bilgi Tümgeneral Mehmet Dişli tarafından verildi. Geçmişte bildiğim ruh halinden farklı bir tarzda içeri girdi ve farklı bir tarzda konuşmaya başladı. "Birazdan göreceksiniz, taburlar yola çıktı, birazdan göreceksiniz "diyordu."

"ERDOĞAN'IN KONUŞMASI MORALLERİNİ BOZDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nda konuşması darbecilerin ümitlerini kırdı. 'Savaştan bile beter ettiniz gidip teslim oldun' dedim. Zaman ilerledikçe darbecilerin moralleri çöktü. Akın Öztürk'e ısrarla 'Onları vazgeçir' diyordum. 'İnsanları kandırmayın' diye onlara çıkıştım, 'Tamam komutanım biz vazgeçiyoruz' dediler. Beni Cumhurbaşkanı veya Başbakan ile görüştüreceklerini söylediler. Teşebbüse son verdiler."

Orgeneral Akar, kendisine zorla darbe bildirisini imzalatmak isteyen ismin Tuğgeneral Hakan Evrim olduğunu ve bu kişinin de "Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim" dediği yönünde ifade verdi.

Etiketler: hulusi akar
Okunma Sayısı: 3039
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • muammer asar

    25.7.2016 12:45:07

    Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tanık sıfatıyla verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı. İşte Akar'ın ifadesinde çarpıcı başlıklar -Tuğgeneral Hakan Evrim beni Gülen'le görüştürmek istedi - Tümgeneral Mehmet Dişli, 'Herkesi alacağız' dedi. - Darbecilere 'Ölüm kalım olmadan bitirin' dedim, ama ikna edemedim. - Darbecilere 'Bataklığa batıyorsunuz' dedim. - Mehmet Dişli'ye 'Benim böyle işlerin içerisinde olanlarla işim olmaz. Siz kimsiniz' dedim - Tümgeneral Dişli, bana 'Yola çıktık, dönüş yok" dedi. - Hiddetle 'Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu sen manyak mısın sakın ha yapmayın' şeklinde bağırdım. Hürriyet yeni asyaya farklı yada eksik bilgimi geldi

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı