"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hürriyet yazarı yazdı: Kabak eli kalem tutanların başına patladı...

23 Mayıs 2017, Salı 00:05
İhraç edildikten sonra başından geçenleri Melis Alphan’a anlatan H.Ü., “Darbeyi eli silÂh tutan asker kılıklı bir çete yapmaya çalıştı, ama kabak biz eli kalem tutan öğretmenlerin başına patladı” dedi.

İhraç edildikten sonra başından geçenleri anlatan H.Ü., “Darbeyi eli silah tutan asker kılıklı bir çete yapmaya çalıştı ama kabak biz eli kalem tutan öğretmenlerin başına patladı” dedi. Hürriyet gazetesi yazarı Melis Alphan, KHK ile ihraç edilen öğretmen H.Ü’nün ihraç edildikten sonra 9 aydır işsiz olduğunu ve işverenlerin “KHK’lı mısın?” diye sorarak öğretmene iş vermediklerini söyledi. Alphan, “H.Ü. demokrasi ve insan hakları dersinde 27 Mayıs’ı anlatırken idam edilen Adnan Menderes’i örnek vererek “Seçilmiş hükümetlere sahip çıkmak halkın görevidir. Demokrasinin kıymetini bilin ve ona sahip çıkın” diye öğrencilerine belki yüzlerce kez nasihat etmişti. En son görev yaptığı okulda performans notu olarak 100 alan tek öğretmendi. Okulda telefonunu şarj ettiği için, “Kul hakkı vardır” diyerek her yıl okula A4 kâğıdı alıp verirdi.” diye yazdı.

7 dakikada dosyalarımızı inceleyecekler

Alphan’ın Hürriyet’te yer alan 22 Mayıs 2017 tarihli yazısının bir bölümü şöyle; Anayasa ve idare mahkemeleri dahil, H.Ü’nün başvurmadığı yer kalmadı. Valiliklere dilekçe verdi, cevap gelmedi. Son KHK ile iç hukuk yolu da kapatıldı. Artık mahkemeler dosyaları görmeden OHAL komisyonuna devredecekler. 7 kişiden oluşan komisyon en fazla 2 yıl içerisinde 120 bin kişiyi değerlendirecek. Bir arkadaşı hesaplamış: “24 saat mesai yapsalar, hepimize 7 dakika ayırmaları gerekecek. 7 dakikada dosyalarımızı inceleyecekler, savunmalarımızı alacaklar ve karara bağlayacaklar, 7 dakikada!”

Toplumda sosyolojik bir travmaya sebep olacak

H.Ü. “Aslında bizler önce soruşturulmalı, sonra yargılanmalı, sonunda da suçlu bulunursak ihraç edilmeliydik, değil mi?” diye soruyor ve ekliyor: “Bizim suçlu olduğumuzun kanıtlanması gerekirken, biz suçsuz olduğumuzu kanıtlamaya çalışıyoruz. Darbeyi eli silâh tutan asker kılıklı bir çete yapmaya çalıştı ama kabak biz eli kalem tutan öğretmenlerin başına patladı.” Meseleye sadece ihraç edilen 120 bin kişi olarak bakmamak gerek. Ailelerle birlikte  belki 1 milyon kişiden söz ediyoruz. Bu, ileride toplumda sosyolojik anlamda nasıl bir travmaya sebep olacak, hiç düşünüyor muyuz?

Onları geçsek, ya çocukları?

Mücadele kin ve nefretle değil, adalet ve hakkaniyetle devam etmeli. Bir kişi bile olsa, yaşın yanında kuru yanmamalı. Onları geçsek, ya çocukları? Onların okullarda yaşadıklarını tahmin edebiliyor muyuz? Ekmek kapılarının yüzümüze tümden kapandığını, değil çocuklarımızın okul masraflarını karşılamayı, sofraya koyacak yemeğin parasını bile kazanamadığımızı hayal edebiliyor muyuz?

Etiketler: ohal, khk, ihraç
Okunma Sayısı: 8107
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sezer

    23.5.2017 12:33:59

    tasviyelerin 15 temmuz dan aylar önce konuşulmaya başlaması sonrasında gelişmeler her şey ortada zaten eli kalemden başka bir şey tutmayan en fazla mualefet eder bıraksınlarda birileri de mualif olsun tek düze insan topluğu zaten olmaz

  • ali

    23.5.2017 10:35:22

    Bu insanlar ne yapmış irtibat ,istisak, gibi her yere çekilebilecek şeylerle suçlamalar. yaptıkları suç kapsamında mi,niye ihraç edildiler sorgusuz sualsiz .hepsi garabet

  • ali

    23.5.2017 10:32:24

    türkiyenin yetişmiş tecrübeli eğitimli gücünü çöpe atmak büyük vebal.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı