"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hüzünlü veda...

01 Aralık 2016, Perşembe 12:15
Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangında vefat eden yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç, ebediyete aynı olayda vefat eden 20 yaşındaki eğitmen Fatma Canatan'la birlikte uğurlandı.

Babası Cumali Genç'i annesiyle birlikte ziyaret etmek için gittiği yurtta çıkan yangında yaşamını yitiren küçük Sare ile Canatan için Mersin'in Tarsus ilçesindeki şehir mezarlığında cenaze töreni düzenlendi.

Yangında yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen anne Ayşe Genç, tören boyunca güçlükle ayakla durabildi. Olaydan sonra gözaltına alınan baba Cumali Genç'in özel izinle törene katıldığı öğrenildi.

Çok sayıda kişinin katıldığı törende, tabutlarının üzerine Türk bayrağı konulan Sare Betül Genç ile Fatma Canatan için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı.

Dedesinin mezarının başucuna defnedildi

Daha sonra Genç'in cenazesi, Tarsus Şehir Mezarlığı'nda bulunan dedesi Ahmet Ciaz'ın mezarının başucuna gömüldü.

Ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olan Sare Betül Genç'in kendisinden bir yaş büyük olan ağabeyi Ahmet Genç de kardeşinin defnedilmesi sırasında gözyaşı dökerek, bir yakınına sarıldı. Uzun süre kardeşinin toprağa konuluşunu izleyen çocuk, mezar başından ayrılmadı.

Eğitmen Canatan'ın cenazesi de Çamlıyayla ilçesinde toprağa verildi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde 2 gün önce özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi vefat etmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

Risale-i Nur Külliyatı'ndan Lem'a'lar isimli eserden 25. Lem'a olan Hastalar Risalesi'nden 15. Deva'dan bir bölüm:

(...) Evet, hastalıkların bir kısmı var ki, eğer ölümle neticelense, mânevî şehid hükmünde, şehadet gibi bir velâyet derecesine sebebiyet verir. Ezcümle, çocuk doğurmaktan gelen hastalıkların HAŞİYE-1 ve karın sancısıyla, gark(boğulma) ve hark(yanma) ve tâun ile vefat eden şehid-i mânevî olduğu gibi, çok mübarek hastalıklar var ki, velâyet derecesini ölümle kazandırır. Hem hastalık, dünya aşkını ve alâkasını hafifleştirdiğinden, vefat ile dünyadan, ehl-i dünya için gayet elîm ve acı olan mufarakati tahfif eder, bazan da sevdirir.''

HAŞİYE-1: Bu hastalığın mânevî şehadeti kazandırması, lohusa zamanı olan kırk güne kadardır.

Hastalar Risalesi'ni tamamını okumak için tıklayınız;

Yirmi Beş Devâ olan ve 'Hastalara bir merhem, bir teselli, mânevî bir reçete, bir iyâdetü’l-marîz ve geçmiş olsun makamında' yazılan Hastalar Risalesi'ni istifadenize sunuyoruz:

http://www.yeniasya.com.tr/risaleinur/lemalar/#470

Bediüzzaman’a göre İman ve İslamiyet, evladı vefat eden Mümin anne ve babaya şöyle der:

Anne babaya şefaatçi olacak

-Çocuğun şefkatli Yaratıcısı, onu geçici dünyadan çıkarıp ebedî cennetine götürecek.

-Ebediyyen masum, mutlu bir çocuk olarak kalmasını sağlayacak.

-Anne-babasına şefaatçi yapıp onların da cennete girmesine müsaade edecek.

-Anne-babasıyla birlikte cennette ebedî aile sıcaklığını yaşamalarını temin edecek.

-Ayrılık kısa sürelidir. Birliktelik ise ebedî olacak.

-Hüküm Allah’ındır kaidesi unutulmamalıdır.

-“Biz Allah’a aidiz ve vakti geldiğinde elbette O’na döneceğiz.” (Bakara, 156) ayeti de daima hatırlanmalıdır.

Risale-i Nur'dan Mektubat isimli eserden 'Çocuk Taziyenamesi' olan 17. Mektubu okumak için tıklayınız;

http://www.yeniasya.com.tr/risaleinur/mektubat/#128

Küçük kızı vefat eden bir annenin, Bediüzzaman'ın Çocuk Taziyenamesiyle yeniden doğması;

Yeni Asya Gazetesi eski yazarlarından Yard. Doç. Dr. Kenan Taştan'ın kaleme aldığı,son derece etkileyici bir hatırası İman ve İslamiyet'in ne kadar büyük bir nimet olduğu hakikatinin bir kez daha tefekkür edilmesine vesile oluyor. Milyonlarca insanın imanının kurtarılmasına vesile olan Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur eczanesi, ve o nurlu eczaneden 'Çocuk Taziyenamesi' isimli bir deva; küçük kızları trafik kazasında vefat eden inanç noktasında oldukça zayıf ve üzüntü ve bunalım nedeniyle birlikte intihar etme noktasına kadar gelen bir çiftin hayatının nur ve sürurla dolmasına vesile oluyor.

Doç. Dr. Kenan Taştan'ın uzun hatırasının devamını okumak için tıklayınız;

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/kucuk-kizi-vefat-eden-bir-annenin-bediuzzaman-in-cocuk-taziyenamesiyle-yeniden-dogmasi_334663

AA

Okunma Sayısı: 3586
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı